САЩ и Китай ще сключат споразумение в областта на дигиталната сигурност

3718
САЩ и Китай ще сключат споразумение в областта на дигиталната сигурност
Снимка: Getty Images/Guliver

Съединените щати и Китай в последните седмици водят спешни преговори в сферата на дигиталната сигурност и имат намерение скоро да сключат споразумение в тази област. Това съобщава The New York Times, като се позовава на източници, запознати със ситуацията.

По данни на изданието САЩ и Китай се опитват да сключат договор, според който „нито една от страните няма да използва кибератаки с цел да нанесе щети на критично важни обекти от инфраструктурата на другата страна в мирно време“. Сключването на споразумението може да бъде официално обявено по време на визитата на председателя на КНР Си Дзипин в САЩ следващата седмица.

САЩ твърдят, че Русия е разположила изтребители в Сирия

САЩ твърдят, че Русия е разположила най-малко 4 изтребителя в авиобаза, южно от сирийския град Латакия, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Из...

Като обекти, отговарящи на дефиницията за „критично важни“, двете страни разглеждат електростанциите, болниците и комуникационните мрежи. При това споразумението „не предвижда каквито и да е било гаранции за защита“ против евентуални нови китайски хакерски атаки срещу не толкова „критично важни“ бази данни, в каквито в последно време Вашингтон обвинява Пекин. Такива са например влизането в защитени мрежи с цел похищение на интелектуална собственост и секретни данни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com