Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

САЩ мобилизират 1000 военни лекари в болниците заради Омикрон

22 декември 2021, 05:00 часа • 2916 прочитания

Администрацията на САЩ ще привлече още 1000 военни медицински специалисти, които да помагат в американските болници. Това заяви президентът на САЩ Джо Байдън в обръщението си към нацията тази вечер в Белия дом, предаде БГНЕС.

"Наредих на Пентагона да мобилизира още хиляда военни, които да помогнат на местните болници да увеличат капацитета си", заяви американският лидер."Това са хиляда военни лекари, медицински сестри и санитари", допълни той.

"Вече започнахме да придвижваме екипи от медицински специалисти. Тази седмица те пристигнаха в щатите Уисконсин и Индиана", отбеляза Байдън. Президентът на САЩ заяви, че недостигът на медицински персонал е едно от най-големите предизвикателства за болниците в САЩ, тъй като коронавирусът се разпространява с много бързи темпове.

В понеделник Федералният център за контрол и превенция на заболяванията на САЩ съобщи, че вариантът Oмикрон на коронавируса е станал доминиращ в страната. Според данните, събрани през изминалата седмица, щамът е открит в над 73% от заразените. В редица райони, включително югоизточните и северозападните, делът на заразените с Омикрон надхвърля 90 %.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес