X
 
 

САЩ не пожелаха официално да се присъединят към спирането на терористично съдържание онлайн

САЩ няма да се присъедини към международните усилия да се прекрати екстремизмът онлайн, заявиха от Белия дом, като добавиха, че подкрепят инициативата.

"САЩ не е в момента в положение да се присъедини към инициативата, ние подкрепяме общите цели, отразени в така наречения "Призив Крайстчърч", казаха от Белия дом, предаде БГНЕС.

ЕП: Терористичното съдържание в интернет трябва да бъде премахвано до един час

Интернет компаниите трябва да премахнат терористичното съдържание в рамките на един час след получаване на заповед от властите, за да с...

Инициативата бе кръстена на новозеландски град, където австралиецът Брентън Тарант уби 51 души в две джамии през март, като излъчи целият атентат във Facebook. "Призивът Крайстчърч" беше започнат от новозеланския премиер Джасинда Ардърн и френския президент Еманюел Макрон. Той представлява инициатива за предприемане на конкретни мерки за ограничаване на терористично съдържание онлайн - най-вече от социалните мрежи. Facebook вече посочи, че при първо провинение за разпространяване чрез предаване на живо на нещо, което представлява най-сериозно нарушение на политиката на социалната мрежа, услугата ще бъде временно спирана за съответния потребител.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители