САЩ обмислят нова международна мисия в Сирия

1195
САЩ обмислят нова международна мисия в Сирия
Снимка: Getty images/Guliver

Великобритания е готова да направи "всичко, което е необходимо", за да неутрализира заплахата от групировка „Ислямска държава“, заяви министърът на отбраната Гавин Уилямсън в сряда, след като САЩ предложиха създаването на нова международна мисия в североизточна Сирия.

Действащият министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан заяви, че ще се консултира със съюзниците на срещата на министрите на отбраната на НАТО в Брюксел за "потенциала" за сили за наблюдение в североизточна Сирия, след като американските сили се изтеглят оттам, предаде БГНЕС.

САЩ: Санкции срещу Русия ще има, докато Крим не се върне в Украйна

Заместник-посланикът на САЩ в ООН Джонатан Коен заяви на заседание на съвета за сигурност, че антируските санкции ще останат в действие...

Подкрепяните от САЩ сили в момента пети ден водят ожесточена битка за изтласкване на джихадистите от „Ислямска държава“ от последната им твърдина в Източна Сирия - последният остатък от "халифата", обявен от джихадистите през 2014 г.

САЩ обаче ще изтеглят своите 2 000 войници от страната, както бе обявено от президента Доналд Тръмп през декември, което решение завари неподготвени американските съюзници и увеличи страхове за сигурността за региона.

Запитан дали Великобритания ще подкрепи силите за наблюдение с жива сила на място, Уилямсън не се замисли, но обеща Лондон да продължи борбата с ИД.

"Ние признаваме факта, че заплахата от ИД ще се развива и ще се промени и ще се разпръсне", каза Уилямсън, когато пристигна на срещата на НАТО.

Мадуро в обръщение към народа на САЩ: Не вярвайте на Тръмп, водят фалшива война, а целта им е нашият нефт

Президентът на Венецуела Николас Мадуро публикува обръщение към народа на САЩ. В него той казва, че Америка води срещу него фалшива про...

"Ще продължим да правим всичко необходимо, за да гарантираме, че Великобритания и нашите съюзници ще останат в безопасност."

Във вторник Шанахан посети изненадващо Ирак. Той се опита да измъкне страната си от ситуацията, в която я постави президентът Доналд Тръмп. Наскоро той заяви, че не е лошо изтеглящите се от Сирия американски войски да бъдат разположени във военновъздушната база Ал-Асад в Ирак, за да държат под око Иран. Това възмути багдадските власти, които реагираха много остро.

Поради което след визитата си в Багдад Шанахан каза, че ще използва срещата на НАТО, за да обсъди „дали можем да се възползваме от възможностите там... от гледна точка на потенциала в североизточна Сирия за създаване на сила за наблюдение“, за да бъде осигурена сигурността на региона в дългосрочен план.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Срутеният мост в Балтимор - инцидент за политическа употреба срещу Байдън

Заради хакeри: Криптосекторът претърпя огромен инцидент със сигурността

Байдън: САЩ могат да защитят Украйна от "касапина" Путин (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com