X
 
 

САЩ вече има 200 км стена по границата с Мексико

1999 0
САЩ вече има 200 км стена по границата с Мексико
Снимка: Getty Images/Guliver
Участъците от новата стена, издигната на американско-мексиканската граница, в момента са достигнали 200 километра, съобщи президентът на САЩ Доналд Тръмп пред представители на граничните служби във Вашингтон.

"Вече са издигнати около 122 мили (196,2 км) стена по границата. До края на годината ще имаме над 400 мили (643 км), а малко по-късно ще имаме 500 мили (804 км), каза държавният глава, цитиран от ТАСС.

Тръмп иска още пари за стената с Мексико

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не е щастлив от предварителната сделка с депутатите относно финансирането на стената по ...

Тръмп подчерта, че в последно време "случаите на незаконно пресичане на границата са спаднали със 75%".

Президентът каза, че стената е боядисана в черно, благодарение на което денем се нагрява от слънцето, става много гореща и не позволява на хора да се катерят по нея. Тръмп каза, че тази система е максимално ефективна и показа снимки на специалните панели, поставени по протежение на горния край на стената.

Камери, дронове и разнообразни други устройства правят практически невъзможно пресичането на границата, смята стопанинът на Белия дом. "Значително опростих работата ви", каза Тръмп на граничните служители.

През декември от Пентагона съобщиха, че до края на 2020 г. ще бъде издигнат нов участък от ограждението, чиято стойност ще е 400 млн. долара. Американско-мексиканската граница е дълга 3014 км.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално