X
 
 

САЩ закриват програма за хиперзвуково оръжие (ВИДЕО)

1299 4
САЩ закриват програма за хиперзвуково оръжие (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver
Американските ВВС закриват една от двете основни програми за разработване на хиперзвуково оръжие, съобщава порталът Defense news, цитиран от БГНЕС.

Проектът HCSW - "Хиперзвуково ударно конвенционално оръжие" е закрит. Говорителят на ВВС Ан Стефанек заяви, че решението не се дължи на технически проблеми, а на бюджетни ограничения.

Китай налага санкции на Lockheed Martin, ако продаде F-16 на Тайван

Китай заплаши да наложи санкции на американската компания Lockheed Martin заради планираната продажба на изтребители F-16 на Тайван, пр...

Подробности за проекта HCSW вижте в следващото видео:

Ръководството на ВВС реши да насочи всички средства за разработването на програмата ARRW - "Въздушни оръжия за бързо реагиране“, което предполага разработване на система с уникален дизайн на самолети.

Първите резултати от проекта ARRW се очакват до 2022 г. И двете програми са разработени от военно-промишлената корпорация „Lockheed Martin“.

Нов рекорд, свързан с оръжията в САЩ

Отбелязан е нов рекорд, свързан с притежаването на оръжие в САЩ. Властите съобщиха, че близо 4500 оръжия са били открити по летищата на...

Общо през финансовата 2021 г. се планира да бъдат изразходвани 382 милиона щатски долара за прототипи на хиперзвукови оръжия. За година бюджетът за тези програми падна със 194 милиона.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп предложи Конгресът да отпусне 3,2 милиарда долара за тези цели през 2021 г. В момента бюджетът на САЩ се финансира до края на фискалната година, а партиите в Конгреса вероятно ще приемат временни бюджети, започващи от септември, и ще започнат нови преговори след изборите за конгрес и президент през ноември.

В края на януари САЩ обявиха началото на разработки на средства за прихващане на хиперзвукови оръжия. Преди това Вашингтон удвои финансирането на тези разработки, за да намали разликата от Русия и Китай.

Actualno.com

Етикети:

 • таварищ паПутин 3 таварищ паПутин преди 1 седмица Профил на трол?
  НЕКАДЪРНИЦИ!Бегайте да пасете кравите!
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Правилно! Това убива китовете и делфините.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Хиперсоник, миперсоник, отказаха се защото не могат да го направят, "поради липса на пари", айде де , хвърлят милиарди за войни по целия свят а нямали пари ... А руснаците понеже били бедни и под непрекъснати санкции - ама го направиха и го демонстрираха на янките да го видят !
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 седмица Профил на трол?
  Както и нямаше пострадали американски военни в Ирак при ракетната атака от страна на Иран, а вече са 109 ...
  : 3 !
Последно в Актуално