Седем българи поканени за Молитвената закуска в Белия дом

22644
Седем българи поканени за Молитвената закуска в Белия дом
Сред тях са народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова, евродепутатът Слави Бинев

Седем българи са сред близо 3000-те поканени участници в традиционната Национална молитвена закуска във Вашингтон, която по традиция се организира от президента на САЩ.

Сред тях са народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николина Николова, евродепутатът Слави Бинев.

Белият дом беше отцепен

Властите отцепиха Белия дом, след като през оградата на резиденцията на американския президент беше хвърлена димна бомба, съобщи Ройтер...

Молитвената закуска е един от най-влиятелните форуми, на който се срещат 3000 представители на бизнеса, на религиозни общности, на науката, дипломати, политици, стопански и държавни лидери. Тя се организира от Белия дом и Конгреса на САЩ всяка година в първия четвъртък на февруари.

Форумът не се финансира от правителството, а от християнска евангелистка фондация. Заедно с президента на САЩ присъстват и членове на Конгреса, на правителството, на висшата администрация, въоръжените сили на САЩ и дипломатическия корпус.

От 1980 г. молитвените закуски с президента на САЩ се провеждат в хотел "Хилтън" във Вашингтон. Тази година е юбилейна за форума, който се организира от 60 години. Евродепутатът Слави Бинев съобщи, че през престоя си в САЩ е имал редица срещи с представители на Конгреса, сенатори, посланици и бизнесмени, с които е обсъдил актуални теми, свързани с политическата и икономическа обстановка в ЕС и по специално в България.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com