Шефът на ФБР разкритикува Apple и Google

16789
Шефът на ФБР разкритикува Apple и Google

Ръководителят на ФБР Джеймс Коми изрази безпокойство от действията на компаниите Google и Apple, насочени за засилване на защита на личните данни на потребителите на мобилни устройства. Това става ясно от информация на в. Washington Post.

В резултат на предприетите действия от технологичните гиганти правораздавателните органи не могат да получат лесен достъп до съхранената информация. Дори да имат валидна заповед за арест.

Всеки трети пълнолетен американец е в базите данни на ФБР

Почти един на всеки трима възрастни американци по един или друг начин присъства в криминалната база данни на Федералното бюро за разс...

„Вярвам в силата на закона. Но също така смятам, че нито един американски гражданин не може да бъде извън закона. По мое мнение, по този начин Google и Apple открито позволяват на потребителите си да стоят извън закона”, изтъкна Коми.

Изказването на шефа на ФБР отразява растящото недоволство на правораздавателните органи из САЩ. От полицията вече обявиха, че възможността да търсят из снимките, съобщенията и уеб историята в даден смартфон е изключително важна за решаване на различни престъпления. В това число убийства, детска порнография и опити за терористични атаки.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com