Средната класа в Канада има по-голям доход от тази в САЩ

28820
Средната класа в Канада има по-голям доход от тази в САЩ
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Канада изпревари САЩ по равнище на доходите на средната класа, сочат резултатите от изследвания на в. "Ню Йорк таймс" на базата на данни от последните 35 години, предаде БГНЕС.

Експертите разделят населението на САЩ и на редица други големи развити страни, по размер на доходите, на висша, средна и нисша класа. Те проследяват промените в нивото на доходите на човек от населението в периода от 1980 до 2010 година.

Оказва се, че благосъстоянието на американците, принадлежащи към средната и нисшата класа, е нараснало през това време по-малко, отколкото в повечето големи развити страни. Така, по равнище на доходи средната класа в Канада през 2010 г. се изравнява с тези в САЩ, а след това я изпреварва. В страните от Западна Европа средната класа е още по-малко обезпечена, отколкото в САЩ, но разликата се стеснява значително.

Според вестника, в САЩ през 2010 г. средният годишен доход на четиричленно семейство е бил 75 хиляди долара за средната класа, след облагане с данъци. От 1980 г. той е нараснал с 20%, но от 2000 г. насам е останал почти непроменен в резултат на инфлацията. В същото време във Великобритания този показател се е увеличил в периода 2000-2010 г. с 20%, а в Холандия - с 14 на сто. В Канада той се е увеличил в периода 2000 2010 г. с 20 на сто , достигайки нивото в САЩ, след което го надвишава.

Представителите на висшата класа в САЩ, от друга страна живеят много по-богато, отбелязва изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка