Съкрушената Америка: Ужасяваща катастрофа, как ще обясним това на бъдещите поколения?

5205
Съкрушената Америка: Ужасяваща катастрофа, как ще обясним това на бъдещите поколения?
Снимка: Getty Images/Guliver

Доналд Тръмп е новият президент на САЩ. Това, очаквано, отприщи вълна от коментари, а оценките варират от пълно отчаяние до бурна радост.

Недоволните от избора на Тръмп открито заявяват, че са съкрушени и се страхуват за бъдещето си.

Обикновените американци, които смятат, че Тръмп беше най-лошото, което може да се случи на страната им, видяха тази сутрин как страховете им се сбъдват и побързаха да ги споделят.



"Това е шамар в лицето на всичи онези, които се надяваха, че ще има някакъв "морален коректив" в хода на цялата тази кампания. Нивата на обезверение и гняв у хората са ужасяващо високи. Още веднъж бяхме излъгани от сациологическите проучвания, в световен мащаб те стават все по-ненадеждни и неадекватни. Бъдещето на принципите, които някога правеха тази страна уникална, днес е застрашено. Не знам как ще обясним това на бъдещите поколения".

Нейрън, Джорджия


"Съкрушена съм. Вече не мога да позная страната си. Как може посланието на Тръмп за омраза, сексизъм и расизъм да достигне до толкова много хора? Тъжна и объркана съм. Страх ме е за бъдещето на нашата страна и за бъдещето на моите приятели. Дали гей приятелите ми ще продължат да могат да се женят за хората, които обичат? Дали мъжът ми ще загуби работата си? Дали приятелите ми мюсюлмани ще бъдат депортирани? Дали икономиката ще се срине? Какво ще стане с околната среда? Ще влезем ли във война? Просто не мога да повярвам, че това е реалният свят".

Рейчъл, Вашингтон

Седем политики, които ще променят САЩ след победата на Доналд Тръмп

След зашеметяващата победа на Доналд Тръмп за президент на САЩ от Financial Тimes направиха списък на седем политически промени, които ...



"Третирахме тази кампания така, все едно е продължение на реалити шоуто му. Включихме се, отваряхме линкове, смяхме се. Месеци наред много от нас не го приемаха на сериозно. Подигравахме се на косата му, на жена му, на семейството му, на бизнеса му и на туитовете му. Той доби популярност, получи широк достъп до гневни, отчаяни и маргинализирани групи хора. "Да направим Америка отново велика" е слоганът на онези, които смятат, че имат по-малко заради други, спечелили и поискали повече. Като чернокожа жена аз се причислявам към специална част от американското общество. Въпреки че нямам родители, влязох в колеж. Победата на Тръмп е загуба за мен. Предците ми са се борили толкова много за правата, които имам аз днес. Права, за които поддръжниците на Тръмп смятат, че не мога да претендирам. Колко повече ще трябва да се боря? Или децата ми? Или внуците ми? Или приятелите ми?"

Марая, Пенсилвания


"Това бяха най-разстройващите избори в целия ми живот. Просто се радвам, че родителите ми са на небето и не доживяха да видят това. Боли ме корем, боли ме глава. Вече не гледам новините. Просто се надявам да преживея днешния ден и се надявам някакси нещата да се оправят"

Саратога Балентин, Калифорния



"Останах без думи. Никога досега не съм бил толкова уверен в изборна победа, както бях уверен за Хилари Клинтън. На Америка ѝ предстоят изключително трудни времена. Това е трагична, ужасяваща катастрофа"

Рийд Бедоу, Бруклин


"Статуята на свободата плаче. Путин и Ким Чен Ун се смеят. САЩ вече влязоха в зловещата компания на диктатори и маниаци, които искат да унищожат свободата. Жал ми е, но ние, американците, явно просто избрахме едно отражение на самите себе си. Страхът кара хората да вършат неща, за които, в перспектива, след това съжаляват. Чудя се колко време ще отнеме на гласувалите за Тръмп да осъзнаят, че той всъщност няма никаква представа какво прави".

Джордж Легроу

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com