Тийнейджър - поредният убиец с автомат в САЩ

3253
Тийнейджър - поредният убиец с автомат в САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver

Не 30-годишен мъж, а тийнейджър е извършител на поредната, но със сигурност не последна масова стрелба в САЩ - на Фестивала на чесъна в калифорнийското градче Гилрой, предаде БГНЕС.

Сантино Уилям Леган е бил въоръжен с щурмови автомат тип AK-47, когато открива огън на случаен принцип, съобщиха властите. По-късно той е бил застрелян от полицията в рамките на една минута след старта на атаката.

Непълнолетно момиче се оказа един от стрелците в гимназия в Колорадо

Момиче е един от двамата арестувани за поредната масова стрелба, съобщава БГНЕС. Шерифът на окръг Дъглас - Тони Сбърлок, първоначално к...

Служителите на реда заявиха, че не са установили мотив за убийствата. Но в медийни публикации се казва, че разследващите са проучили изявите на Леган в социалните медии, включително акаунт в Instagram, създаден преди четири дни, в който той се позовава на върховенството на бялата раса.

Началникът на полицията в Гилрой Скот Смити заяви, че разследващите се опитват да потвърдят информация на свидетели на втори заподозрян, който може да е съдействал на Леган. "Имахме доклади за потенциален втори заподозрян, но нямаме потвърждение, че той е стрелял и се опитваме да определим кой е и каква е неговата роля", каза Смити пред репортери на пресконференция.

Сред загиналите е шестгодишно момче, което присъства на фестивала заедно с майка си и баба си, които бяха ранени при нападението. Останалите жертви са 13-годишно момиче и мъж в началото на 20-те си години.

Малкото момче, Стивън Ромеро, е прострелян в гърба, каза баща му Алберто. "Синът ми имаше цял живот да живее и той беше само на шест", каза Ромеро пред телевизионната станция NBC.

Пак стрелба в училище в САЩ - този път в Колорадо

Един човек загина, а най-малко седем души бяха ранени при стрелба в училище южно от град Денвър, съобщава CNN, цитирана от БГНЕС. Загин...

Убийствата са последната глава от американската епидемия от насилие с оръжие, която остави близо 300 души загинали при масови престрелки досега през тази година, според Mass Shooting Tracker.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп отдаде почит на жертвите в Белия дом. "Докато семействата се забавляваха по време на местен фестивал, нечестив убиец откри огън и уби трима невинни граждани, включително малко дете. Скърбим за техните семейства и молим Бог да ги утеши", каза Тръмп. Той обаче отново не отвори и дума за ограничаване и затягане на режима на притежание на огнестрелни оръжия.

Говорителят на Камарата на представителите на Конгреса Нанси Пелоси, чийто район като конгресмен обхваща по-голямата част от Сан Франциско, говори за "трудния път на оцелелите напред" и призова за действия за прекратяване на насилието с оръжие. "Всеки ден Сенатът отказва да действа, а това е петно върху съвестта на нашата нация", каза тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Украйна получава "до дни" помощ от САЩ: Ето кои доставки вече започнаха

Съветници на Тръмп обсъждат наказания за държавите, които се отказват от долара

Американските ВВС с уникално ВИДЕО: Хеликоптер CH-53K пренася изтребител F-35 и едновременно зарежда във въздуха

Говорителка на Държавния департамент напусна заради политиката на САЩ за Газа

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com