Торонто се освободи от Роб Форд

14445
Торонто се освободи от Роб Форд
Снимка: Gettyimages

Консерваторът Джон Тори бе избран за кмет на Торонто, след като Роб Форд освободи поста заради заболяване от рак. Той все пак остава като общински съветник в кметството в Торонто.

С това времето на размирния Роб Форд, който внасяше смут в работата на кметството със своите истории с наркотици и алкохол, отмина. Той е сменен от 60-годишния Тори, който през 2003 г. загуби изборите. Тори е бивш президент на медийната и комуникационна компания "Rogers". Според първите резултати от изборите Джон Тори изпреварва с ясна преднина /40%/ брата на Роб Форд - Дъг/34%/, както и кандидатката на лявоцентристите Оливия Чоу /23%/. Досегашният кмет Роб Форд, който спечели изборите през 2010 г. с убедителните 47%, обеща, че през 2018 г. пак ще зи завоюва кметството.

Един убит и друг тежко ранен до училище в Торонто

Почина ранено при стрелба до католическо училище в Торонто момче. Според последната информация и двамата убити са ученици. По-рано бе ...

"Ние няма да се откажем никога. След 4 години ще видите още един пример, че фамилията Форд, не се отказва никога", каза той пред своите привърженици. Популистът Роб Форд смяташе да остане на поста си въпреки бурния си живот. Той прекара през пролетта два месеца в клиника за лечение на зависимости заради наркотици и алкохол. След това обаче се оказа, че се налага спешно да постъпи в болница с рядка форма на рак на корема.

На снимката: Роб Форд

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com