Тръмп готви неясна промяна на политиката за Близкия изток, продължава да реди правителство

1221
Тръмп готви неясна промяна на политиката за Близкия изток, продължава да реди правителство
Снимка: Getty Images/Guliver

Близкоизточната политика на новата администрация на САЩ, която ще започне да изпълнява задълженията си на 20 януари догодина, ще се различава значително от тази, която води сегашното правителство. Такова обещание даде новоизбраният президент на републиканците Доналд Тръмп по време на среща със свои поддръжници в Синсинати, щата Охайо, информира БГНЕС.

"Според последните изчисления сме изгубили в Близкия изток само тази седмица 6 трилиона долара. А положението в Близкия изток днес е много по-лошо от когато и да било. Много бързо ще видите промяна", каза следващия лидер на САЩ. Той, обаче, не уточни какви ще са промените, които ще внесе в политиката на Вашингтон в региона.

Ботовете превземат социалните мрежи

Голямата битка за Белия дом бе спечелена от републиканеца Доналд Тръмп и това повдигна въпросите около това дали неговата победа не бе ...

От своя страна партньорът на Тръмп - следващият вицепрезидент Майкъл Пенс каза по време на митинг в Синсинати, че новото американско правителство смята да се бори с терористичната групировка "Ислямска държава" в "нейния източник."

Новото американско правителство

Междувременно Тръмп избра пенсонирания генерал Джеймс Матис за министър на отбраната. Матис, който е 66-годишен, бе определен преди дни от Тръмп като „генерал на генералите". В периода 2010-2013 той оглавяваше Централното командване на американските въоръжени сили в Близкия изток и Централна Азия. Матис е известен с прякора си Бясното куче и счита Иран за основен противник на американската политика в Близкия изток. Той яростно критикуваше политиката на Обама спрямо Иран.

Иначе продължават спекулациите кой ще е новият американски държавен секретар на САЩ. Според съобщения в американските медии фаворит е Мит Ромни. Ромни, който претърпя поражение на изборите през 2012 г. от демократа Барак Обама, все още е фаворит на Тръмп сред претендентите за поста на външен министър, но кандидатурата му предизвиква недоволство сред членовете на преходния екип на новоизбрания президент. Тръмп вече щял да обяви обяви назначаването на Ромни за държавен секретар, ако не е негативната реакция на обкръжението на новоизбрания президент. Затова той не бърза с окончателното решение за този пост. Сред претендентите се сочат бившия кмет на Ню Йорк Рудолф Джулиани и бившия шеф на ЦРУ Дейвид Петреъс, а също ръководителят на петролната компания Exxon Mobil Рекс Тилърсън.

Тръмп назначи три цветнокожи жени на топ позиции в администрацията му

Бъдещият кабинет на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп вече започна да се оформя и стана ясно, че той е назначил три цветн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

САЩ изтегля военните си от Нигер

Камарата на представителите на САЩ с важна стъпка за помощта за Израел и Украйна

Mъж се самозапали пред съда, който гледа делото срещу Доналд Тръмп

Демократите в САЩ спасиха законопроекта за Украйна и Израел от крайнодесни републиканци

Директорът на ЦРУ: Без нова помощ Украйна може да загуби войната още тази година

Конгресменка, родена в Украйна, поиска орязване на военната помощ за Киев

Илон Мъск иронизира ударите на Израел по Иран

САЩ наложиха вето на искането на Палестина да се присъедини към ООН

Семейство Кенеди подкрепи Байдън

ФБР: Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка