Тръмп: Хилъри Клинтън трябва да е в затвора

860
Тръмп: Хилъри Клинтън трябва да е в затвора
Снимка: Gettyimages.com

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия милиардерът Доналд Тръмп смята, че съперницата му от демократите Хилъри Клинтън трябва да влезе в затвора.

Тръмп припомни скандала с нарушенията на правилата за водене на официална кореспонденция, по времето когато Клинтън беше държавен секретар, което я прави "дяволски виновна". "Защо тя подкрепи Обама в ядрената сделка с Иран? Тя просто не иска да влезе в затвора за своите писма".

"Фактът, че сегашната власт й позволява да участва в това съревнование е позор за Съединените щати, това е позор за нашата нация", казва милиардерът.

Скандалът избухна, след като стана ясно, че в периода 2009-2013 г. Клинтън е използвала личния си имейл за служебни съобщения, предаде БГНЕС.

Избирането на Тръмп за президент на САЩ ще предизвика „празник в Кремъл“. Това заяви от своя страна Клинтън.

„В момента Москва и Пекин дълбоко ни завиждат за съюзите по целия свят, защото те не разполагат с нищо подобно. Те биха се зарадвали много, ако изберем президент, който може да постави под заплаха този източник на сила. Ако Доналд постигне своето, в Кремъл ще има празник. Не можем да позволим това да се случи“, каза бившият държавен секретар на САЩ.

Клинтън изрази убеждението си, че Тръмп не е способен да бъде президент и че идеите му са „опасни“. „Той морално не е готов за тази длъжност, която изисква знания, издръжливост и огромна отговорност“. И добави, че на Тръмп в никакъв случай не трябва да му се дават кодовете за ядрено оръжие, защото това можело да доведе до война.

В Туитър Тръмп определи казаното то конкурентката си като „лошо представление“, а нея нарече „лъжкиня“. Според милиардера Клинтън се опитва „напълно да изопачи външнополитическите му принципи“.

Всички съюзници на САЩ ги смятат за глупави

Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия, милиардерът Доналд Тръмп смята, че съперницата му от демократите Хилaри Клинт...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com