Тръмп иска да се разбере с Русия, нападна медиите за предаването на новини

2656
Тръмп иска да се разбере с Русия, нападна медиите за предаването на новини
Снимка: Getty Images/Guliver

Антируската кампания в американските медии може да даде на президента Владимир Путин погрешен сигнал. Това становище изрази американският държавен глава Доналд Тръмп на пресконференция в Белия дом, предаде БГНЕС.

"Възможно е Путин да смята, че няма да може да стигне до споразумение с мен, тъй като от политическа гледна точка, постигането на такова споразумение няма да бъде популярно за мен", каза той, посочвайки че не знае дали ще бъде възможно да се постигне споразумение с Москва.

"Аз не съм правил нищо за Русия, нищо не съм направил за Русия. Ако можем да се разберем с Русия, това е нещо положително", каза Тръмп по време на пресконференция.

Президентът на САЩ посочи, че Хилари Клинтън е дала на Русия 20% от урана на САЩ. Той също така припомни желанието на бившия държавен секретар да извърши рестарт на отношенията с Русия.

"Помните онзи глупав пластмасов бутон, заради който всички ние изглеждахме като идиоти". Тръмп има предвид гафът на Хилари Клинтън от март 2009 г., когато подари на руския външен министър Сергей Лавров сувенир - пластмасов червен бутон с надпис на английски и руски - reset и “перегрузка”. Тогава Лавров ѝ обясни, че вярната дума е “перезагрузка” (презареждане), а избраната от американците дума означава претоварване, при което техниката блокира. Тогава Лавров добави през смях: “Но ние няма да ви позволим да ни сторите това”.

САЩ и Русия скрепиха отношенията помежду си в историческа среща на Г-20

САЩ ще сътрудничат с Русия, само ако това отговаря на интересите на Америка и на нейните съюзници. Това заяви държавният секретар Рекс ...

Тръмп отново упрекна медиите в тиражирането на „фалшиви новини“. На въпрос, свързан с оставката на неговия съветник по национална сигурност Майкъл Флин, Тръмп посочи, че "Флин е този, който предостави определено количество информация на вицепрезидента Пенс. Бях недоволен от начина, по който тази информация беше предадена". Според него "неправилното беше това как други хора, включително и вие, които сте в тази зала, са получили тази информация, защото тя е класифицирана информация, която е предадена незаконно. И това е реален проблем". Вие можете да говорите каквото си искате за Русия, но хората от неговото обкръжение, обвинявани за връзки с Русия "не знаят нищо за това, те никога не са се обаждали в Русия, нито пък са им се обаждали по телефонна. Всичко това са фалшиви новини", каза Тръмп.

Продължавайки темата за изтичането на информация, стопанинът на Белия дом припомни преразказаното съдържание на телефонните му разговори с лидерите на Мексико и Австралия. Това е незаконно получени секретна информация, която беше публикувана, посочи Тръмп. Той отбеляза, че всички тези обаждания са били конфиденциални.

"Как медиите са получили тази информацията? Тези хора (които са я предоставили) трябва да се срамуват. Те трябва да се срамуват от себе си", каза той.

Тръмп нарече Флин "добър човек". "Той просто си вършеше работата. Проблемът е, че той не всичко предостави на вицепрезидента, а по-късно каза, че не си спомня. Това беше неприемливо за мен", посочи американският държавен глава.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Доналд Тръмп осъди пропалестинските протести в САЩ

Нетаняху: Антисемитизмът в кампусите на САЩ наподобява Германия през 30-те години

САЩ въвеждат нови правила за храната в училище: Ето какво ограничават

При закъснял или отменен полет в САЩ: Връщат пари вместо ваучери

Масови протести срещу строгото съкращаване на бюджета за университетите в Аржентина (СНИМКА+ВИДЕО)

И Аризона обвини официално антуража на Тръмп в изборна измама

Търговски кораб се защити от ракета на хутите

Вашингтон с повече информация за изпратените в Украйна ракети ATACMS

Първа пратка оръжие от САЩ за Украйна: Какво получава Киев? (ВИДЕО)

Потвърдено: САЩ са предоставили на Украйна ракети ATACMS с голям обсег

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com