Тръмп "обяви" фалшификации на изборите в три щата

1564
Тръмп "обяви" фалшификации на изборите в три щата
Снимка: Getty Images/Guliver

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп смята, че в три американски щата е имало фалшификации на президентските избори. Това са Вирджиния, Ню Хемпшир и Калифорния. Той попита в Twitter "защо медиите не съобщават за това?". Силното предубеждение, според него, е голям проблем. В тези три щата победи главната му съперница – демократката Хилари Клинтън.

По-рано в неделя Тръмп изказа твърдението, че при гласуването в страната милиони гласове са подадени с нарушения на закона. Според Тръмп, ако се извадят тези гласове, то неговата победа е и в абсолютно изражение т.е. той има повече гласове от Клинтън и сред народа.

Гингрич няма да бъде част от правителството на Тръмп, американците чакат здравна реформа

Нют Гингрич няма да има никаква официална роля в администрацията на Доналд Тръмп. Това уточни самият Грингрич, предаде Агенция "Фокус"....

Според публикувани по-рано данни за резултатите от изборите републиканецът получава гласовете на 306 делегати в електоралната комисия от 270 необходими за победа. Хилари Клинтън, която беше кандидат на демократите, си осигури подкрепата на 232 от тези делегати. По други данни на Тръмп все още не се признават 16 от Мичиган.

Тръмп бе предизвикан, тъй като през дългия уикенд около Деня на благодарността, в САЩ се разрази полемика, когато бившата „зелена” кандидатка за Белия дом Джил Стейн реши да поиска ново преброяване на гласовете в щатите Уискънсин, Пенсилвания и Мичиган.

От своя страна лагерът на Клинтън съобщи, че ще участва в новото преброяване в Уискoнсин. Тръмп и съветниците му живо разкритикуваха екипа на Клинтън, че ще участва в повторното преброяване на гласовете в Уискънсин. В Twitter милиардерът напомни на победената си съперничка, че го бе предупредила да уважи резултата, ако тя спечели. "Толкова време и пари ще бъдат похарчени – за същия резултат", написа Тръмп.

Според индиректната избирателна система Доналд Тръмп печели с 290 „суперделегати” от избирателната колегия, срещу 232 за Хилари Клинтън. Избирателната колегия включва 538 делегати от 50 щата и столицата Вашингтон. Шестнайсетте от Мичиган, които трябва да отидат при Тръмп, все още не са официално обявени. Според преброяването до момента гласовете за Клинтън са повече с 2 милиона от гласовете за Тръмп. Това в САЩ няма значение, тъй като избирателната система е непряка.

Хилари Клинтън: Искаше ми се да остане завинаги вкъщи

В реч по време на първата си публична поява след шокиращата загуба в изборите Хилари Клинтън коментира открито шока, разочарованието и ...

В трите оспорвани щата избраният за президент спечели със 100 гласа разлика: около 20 хиляди в Уискoнсин, 70 хиляди в Пенсилвания и 10 хиляди в Мичиган.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Огнен ад: Пожар опустоши строящ се небостъргач (ВИДЕО)

За часове: Отпуснаха 60 млн. долара за реконструкцията на моста в Балтимор

Байдън събра рекордни средства за предизборната си кампания

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com