Тръмп пак се забърка в скандал - този път с цветнокожи жени-конгресмени

4411
Тръмп пак се забърка в скандал - този път с цветнокожи жени-конгресмени
Снимка: Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд Тръмп беше обвинен в расизъм, след като изпрати съобщения в Twitter, атакуващи четири цветнокожи жени-конгресмени от Демократическата партия, предаде БГНЕС.

Той твърди, че жените "първоначално произхождат от държави, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа", преди да им предложи да се върнат "откъдето са дошли". След това Тръмп заяви, че "председателят (бел. ред. - на Камарата на представителите) Нанси Пелоси ще бъде много щастлива да им уреди бързо безплатни пътувания".

Скандалът се случи седмица след сблъсъка на Пелоси с група цветнокожи конгресмени-жени от Демократическата партия, които имат явен афинитет да гонят процедура по импийчмпънт за Тръмп.

От четиримата конгресмени-жени, три - Александрия Окасио-Кортес, Рашида Тлайб и Аяна Пресли - са родени и отгледани в САЩ, докато четвъртата, Илхан Омар, се преселва в САЩ като дете. Окасио-Кортес е родена в Бронкс в Ню Йорк, на около 12 мили от болницата в Куинс, където се е родил самият Тръмп.

Тръмп обвини конгресмените, че "злобно" критикуват него и САЩ. Той написа в Twitter следното: "Толкова е интересно да се наблюдава как прогресивни конгресменки-демократки, които произхождат от държави, чиито правителства са пълна и тотална катастрофа, и демонстрират най-лошото, най-корумпираното и неумело (бел. ред. - управление), навсякъде по света (ако въобще имат функциониращи правителства), сега високо и злобно казват на народа на Съединените щати, най-голямата и най-мощна нация на земята, как трябва да управлява нашето правителство".

"Защо не се върнат и помогнат да се поправят напълно разбитите и заразени с престъпления места, от които са дошли. След това да се върнат и да ни покажат как се прави", продължава Тръмп.

"Тези места се нуждаят спешно от вашата помощ, можете да напуснете достатъчно бързо. Сигурен съм, че Нанси Пелоси ще бъде много щастлива да ви уреди безплатни пътувания!", завършва съобщението си американският президент.

След тези съобщения, Доналд Тръмп беше обвинен в расизъм и бял национализъм

Той не посочи изрично конгресмените, за които говори.

От позоваването на Пелоси, обаче се презюмира, че той има предвид демократките Окасио-Кортеs, Тлайб, Пресли и Омар.

През изминалата седмица Пелоси се конфронтира с Окасио-Кортес, която я обвини, че изолира цветнокожите жени заради критиката им след разногласията сред демократите, свързани със законопроекта за сигурността на границите.

Пелоси, обаче, цитира туитовете на г-н Тръмп и ги описа като "ксенофобски". "Когато @realDonaldTrump казва на четирима американски конгресмени да се върнат в своите страни, той отново потвърждава, че планът му "Да направим Америка отново велика", винаги е означавал всъщност да направим Америка отново бяла. Нашето разнообразие е нашата сила и нашето единство е нашата сила", заяви тя.

Рашида Тлайб, конгресмен от 13-ти окръг на Мичиган, написа, че призовава за импийчмънт на Тръмп.

Окасио-Кортес отговори на Доналд Тръмп следното: "Освен че не приемете Америка, която ни избра, не можете да приемете, че ние не се страхуваме от вас."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Заради Палестина: Жесток бой в пореден университет в САЩ (ВИДЕО)

Най-малко три жени са заразени с ХИВ след козметична процедура в САЩ

САЩ спират вноса на руски уран

САЩ смекчи наказанието за употреба на марихуана

Полицията влезе в окупирана сграда на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Извънредно положение в пет провинции на Еквадор

Глобиха Тръмп с 1000 долара за нарушения по делото "пари срещу мълчание"

Десетки радикални пропалестински активисти превзеха сградата на Колумбийския университет (ВИДЕА)

Тежка присъда за американец за опит за шпионаж

Джо Байдън проведе разговор с лидерите на Катар и Египет

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com