X
 
 

Тръмп предупреди Иран да внимава с обогатяването на уран

1999 0
Тръмп предупреди Иран да внимава с обогатяването на уран
Снимка: Getty Images/Guliver
Президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди Иран срещу бъдещи ходове за повишаване на запасите на страната от обогатяване на уран, но не отрече възможността САЩ да премахнат санкциите, за да бъдат улеснени преговорите с Техеран, предава AFP.

Попитан дали ще смекчи санкциите, за да бъдат улеснени преговорите с иранския президент Хасан Роухани, Тръмп отговори, че "ще види какво ще се случи". Той все пак предупреди, че за Техеран би било "много опасно" да продължава да нарушава споразуменията от 2015 г. като увеличава резервите си от обогатен уран.

САЩ обвиняват Иран в „недекларирани ядрени дейности“

Американският държавен секретар Майк Помпео обвини Иран във "възможни недекларирани ядрени дейности". Това става в момент, когато Между...

Въпреки че Тръмп не крие желанието си да седне на една маса с иранските лидери - ход, който ще прекъсне повече от четири десетилетия американска политика - има значителни политически пречки, с които Тръмп би трябвало да се справя, ако иска това да се случи.

Тръмп обмисля облекчаване на санкциите срещу Иран, а администрацията му активно работи за среща с Рохани, съобщават източници на Bloomberg.

Срещата на двамата лидери трябва да се осъществи в Ню Йорк в кулоарите на годишното Общо събрание на ООН в седмицата, която започва на 23 септември. Никак не е сигурно дали иранците биха се съгласили на разговори, докато са в сила тежките американски санкции. Един от вариантите е Тръмп да се присъедини към срещата между Рохани и френския президент Еманюел Макрон.

Actualno.com

Етикети: