X
 
 

Тръмп вдигна митата за стоманата и алуминия от Бразилия и Аржентина

542 0
Тръмп вдигна митата за стоманата и алуминия от Бразилия и Аржентина
Снимка: Getty Images/Guliver
САЩ възстановяват високите мита върху вноса на стомана и алуминий от Бразилия и Аржентина, заяви президентът Доналд Тръмп в Twitter.

"Бразилия и Аржентина наблегнаха на масивна девалвация на техните валути, което не е добре за нашите фермери. В резултат на това ще възстановя тарифите за вноса на стомана и алуминий, които се доставят в САЩ от тези две страни, като решението влиза в сила незабавно".

Тръмп: Без сделка с Китай ще има още мита

Президентът Доналд Тръмп предупреди, че ако не бъде постигната търговска сделка с Китай, ще бъдат наложени още мита. "Ако не сключим с...

Тръмп отново настоя, че САЩ получават "огромни средства" от въведените митнически тарифи върху вноса на китайски стоки. "Пазарите на акции в САЩ нараснаха с цели 21% след обявяването на високи мита за китайските стоки на 1-ви март 2018-а година, като Съединете щати получават огромни по размер средства (и предоставят част от тях на от нашите земеделски производители, които са прицел на ответните китайски тарифи)!", написа той в туита си.

Тръмп за пореден път призова Федералният резерв на САЩ да намали основната американска лихва.

"Федералният резерв пък трябва да действа така, че страните, които са много, да не се възползват повече от нашия силен долар, като допълнително обезценяват техните валути. Това много затруднява нашите производители и фермери справедливо да изнасят своите стоки. Призовавам Фед за по-ниски лихви и разхлабена парична политика!", посочи Доналд Тръмп.

Американският президент е силно критичен по отношение на Фед, като постоянно призовава американските централни банкери да намалят лихвените ставки.

ЕС отхвърли ограничена търговска сделка със САЩ за митата

Европейският съюз е отхвърлил искане на търговския представител на САЩ Робърт Лайтхайзър да бъде постигната възможно най-скоро ограниче...

През миналата седмица обаче председателят на Фед Джером Пауъл заяви, че най-вероятно текущата парична и лихвена политика на централната банка на САЩ ще остане подходяща за момента.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 16-22 декември
Седмичен хороскоп за 16-22 декември

Овен Тази седмица започнете на чисто. Идва края на годината и е добре да се отървете от някои неща, като съжалението, желанието за мъст, обвиненията...

Последно в Актуално