Twitter класира най-обсъжданите теми през годината

1426
Twitter класира най-обсъжданите теми през годината
Снимка: Getty Images/Guliver

Социалната мрежа Twitter определи най-коментираните теми за 2019 г. Сред тях попадат сериалът „Игра на тронове”, пожарът в катедралата Нотр Дам и президентът на САЩ Доналд Тръмп.

На първо място в класацията за най-обсъждана новина в социалните мрежи е избухналият на 15 април пожар в Нотр Дам, вследствие на който изгоряха шпилът на катедралата и част от покривната конструкция.

Вече има над 100 млн. евро дарения за Нотр Дам

Вече има дарения от над 100 млн. евро за възстановяване на изгорялата катедрала Нотр Дам, предаде БГНЕС. Новината беше потвърдена от фр...

На второ място е хаштагът „началото на епохата на Рейва” – епохата на управление, настъпила на 1 май в Япония с идването на власт на новия император.

Третият победител е Венесуела, където през януари започнаха масови протести, а Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за временен президент на страната.

В първите 10 най-популярни новини попадат Brexit, най-силният за последните десетилетия тайфун в Япония Хагибис, пожарът в Амазония, протестите в Хонконг, шествията срещу климатичните промени, терористичният акт в Крайстчърч в Нова Зеландия и предизборните дебати на демократите в САЩ.

Най-обсъжданите личности за 2019 г. са президентът на САЩ Доналд Тръмп, неговият предшественик Барак Обама и министър-председателят на Индия Нарендра Моди. В списъка попадат американският политик Александрия Окасио-Кортес, президентът на Бразилия Жоир Болсонаро и кандидатите за президент на САЩ Бърни Сандърс и Джо Байдън.

Десетки хиляди японци приветстваха император Нарухито (ВИДЕО)

Десетки хиляди се събраха в столицата на Япония, Токио, за да отпразнуват интронизацията на император Нарухито, предава BBC. Tens of...

Потребителите са коментирали бившия кандидат-президент Хилъри Клинтът и лидера на Франция Еманюел Макрон. На последно място в трупата на най-обсъжданите личности е руският президент Владимир Путин.

Най-обсъжданият сериал през 2018 г. е „Игра на тронове”. На второ място е класиран сериалът „Странни неща” (Stranger Things), а третото място заема „Семейство Симпсънс”. В класациите за широкоекранни филми най-много коментари е имало за „Отмъстителите: Краят”.

Потребителите на Twitter са обсъждали най-активно актьорите Том Холанд, Крис Евънс и Зендая. Най-коментираните музиканти за 2019 г. са южнокорейската група BTS, американската певица Ариана Гранде и рапърът Дрейк.

Социалната мрежа е направила специална класация и за публикация с най-много споделяния. Най-популярна е била снимката на кокоше яйце, която през януари счупи световния рекорд в Инстаграм по брой харесвания.

Манифестът на терориста от Нова Зеландия е станал четиво за студенти в университет в САЩ

Манифестът на терориста Брентън Тарант, който уби над 50 души в две джамии в Нова Зеландия е бил разпространен в университета "Сиракюз"...

Потребителите охотно са споделяли видео, на което тълпа студенти бяга от малка патица и запис, на който котка перфектно прескача препятствие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

"Глупост": Белият дом коментира руските твърдения за украинска връзка в атентата край Москва

Стара книга в Харвардския университет била подвързана с човешка кожа

NYT: САЩ не са дали на Русия цялата налична информация за планираната атака в "Крокус Хол"

Шансът е един на милиони: Американец стана милиардер от лотарията

Извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор

Колумбия изгони аржентински дипломати

"По навик": САЩ свалиха поредните дронове на хутите

Опозицията във Венецуела на ръба на разпадането

САЩ купуват снаряди от Турция, дават ги на Украйна

Обвиниха детска писателка в САЩ, че е убила съпруга си: Ето какво я уличава

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com