"Игра на тронове" и "Чернобил" с най-много награди "Еми"

10497
"Игра на тронове" и "Чернобил" с най-много награди "Еми"
Снимка: Getty Images/Guliver

Сериалът "Игра на тронове" на HBO, по сагата на Джордж Мартин, спечели наградата "Еми" в категорията "Изключителен драматичен сериал", а Питър Динклидж (Тирион Ланистър) получи "Еми" за най-добра поддържаща роля.

„Считам себе си за изключителен късметлия, че съм част от общество, което е толкова толерантно, защото иначе нямаше как да стоя на тази сцена. Изминаха десет години от началото до края на това нещо. Потихме се много, смяхме се много.

Как щеше да изглежда сериалът "Чернобил", ако беше правен от руснаци

Първи епизод: Звучи "Калинка". Показват град Припят - едно излкючително ведро и спокойно място, където хората вървят по улиците, пеят,...

Дейв и Дан – минахме през огън и лед за вас, буквално. И бих го направил отново без да ми мигне окото“, каза при получаването на наградата Питър Динклидж и благодари на създателите на шоуто. Всички звезди от култовия сериал излязоха на сцената по време на церемонията, за да си вземат последно сбогом с публиката и бяха изпратени с бурни аплодисменти.

„Игра на тронове“ взе най-много награди на раздаваните седмица по-рано „Еми“ за креативни изкуства (Creative Arts Emmy) - общо 10. Сред тях са отличия за костюми, грим, визуални ефекти, звуков монтаж, каскади, дизайн на откриваща "шапка", музика и др. Така епизодите получават общо 12 награди „Еми" тази година след като получиха рекордните 32 номинации в този сезон. Сериалът се подреди до известни заглавия като "Западното крило" и "Момчетата от Медисън авеню" за най-много спечелени награди в категорията за най-добър драматичен сериал.

Сериалът „Чернобил“, също продукция на НВО, който пресъздава аварията в едноименната атомна електроцентрала през 1986 г., спечели престижните награди „Еми“ в три категории. Петсерийният драматичен сериал бе отличен в престижните за най-добър мини-сериал, за режисура на минисериал и за сценарий.

По време на т. нар. "малки емита" епизодите взеха и 7 отличия за впечатляващото представяне на съветската действителност. Сред тях бе и отличието за най-добър дизайн на продукция (за даден исторически период или фентъзи програма). "Чернобил" получи и наградите за лимитиран сериал за музика, монтаж, звуков монтаж и операторско майсторство.

Джордж Мартин доволен, че „Игра на тронове“ приключи, изтъкна и причината

Джордж Р. Р. Мартин е доволен, че сериалът „Игра на тронове“ е приключил, тъй като сега може да се фокусира върху писането ...

Сценаристът на „Чернобил“ Крейг Мейзин каза при получаването на наградата, че сериалът показва колко е важна истината и опасността от лъжата.

Сериалът "Флийбег" бе отличен в най-престижните категории при комедиите - за най-добър драматичен сериал, режисура за комедиен сериал и най-добра актриса в комедиен сериал - Фийби Уолър-Бридж. Предполагаше се, че наградата ще грабне Джулия Луис-Драйфус, която вече е печелила 6 статуетки за водеща роля в комедия за сериала на HBO "Вип", но журито предпочете Уолър-Бридж.

Били Портър получи приза за най-добър актьор в драматичен сериал. Той беше награден за играта си в сериала "Поза". Така той стана първият носител на тази награда, който не крие, че е хомосексуалист.

Като най-добра актриса в драматичен сериал бе отличена Джоди Комър („Убивайки Ийв“).

Приятели на Джон Сноу: Краят на "Игра на тронове" му се отрази наистина зле

Кит Харингтън спрял да пие преди да влезе в клиника миналия месец, съобщава „Контакт мюзик“, цитирани от БГНЕС. Звездата от...

Актьорът Тони Шалуб получи наградата за най-добра поддържаща мъжка роля в сериала - четвъртата му статуетка „Еми", след като през годините е получавал вече три за главна роля за сериала "Монк". Актрисата Алекс Борстайн се сдоби с „Еми" за поддържаща женска роля.

"Историята на прислужницата" (The Handmaid's Tale, Hulu) се сдоби с няколко награди, въпреки че само част от втория му сезон попадна в периода за номинации. Затова се класира само в някои от категориите. Епизодите нямаше как да се състезават за водещите категории, но взеха награди за дизайн на съвременна продукция, както и за гостуващи актьори в драматичен сериал - Чери Джоунс (Холи) и Брадли Уитфорд (командир Джоузеф Лорънс).

Сериалът с най-много технически награди "Еми" - "The Marvelous Mrs. Maisel", отбеляза още две спечелени награди на церемонията, след като на "Еми“ за креативни изкуства (Creative Arts Emmy) взе 6 награди.

Тази година НВО се оказа абсолютен рекордьор. Продукции на компанията получиха 137 номинации и спечелиха 34 награди „Еми“. Така НВО изпревари основния си конкурент „Нетфликс“, които се сдобиха едва с 27 приза.

Пълният списък с наградите вижте тук!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Няма да повярвате, но това танцуващо малко момченце е Райън Гослинг (ВИДЕО)

Звезда от "Игри на волята" получи невероятно предложение за брак (ВИДЕО)

Наско Месечков преброи синините по тялото на Неделя Щонова (СНИМКА)

Рачков забрави бившата си и подхвана участничка в "Като две капки вода" (СНИМКА)

Кошмар: Заплашиха Прея с убийство

Джулиана Гани с нова роля след "Капките". Вижте каква (СНИМКА)

Д-р Неделя Щонова взриви мрежата, пусна се без грим (ВИДЕО)

Антоанет Пепе призна за отношенията си с жената на Александър Сано

Неузнаваема: Ето как е изглеждала Криси преди "Ергенът" (СНИМКА)

Фънки с остър коментар към Етиен Леви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com