Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Ню Хампшър искат да щипят кърмещите жени по гърдите

05 януари 2016, 15:16 часа • 4923 прочитания

Джош Мур от Камарата на представителите на щата Ню Хампшър заявил, че мъжете имат право да щипят кърмещите жени по гърдите на обществени места, съобщава The Independent.

Това заявление било направено в хода на полемика, разгоряла се около скандалния законопроект, иницииран от републиканците. Сега в Ню Хампшър и мъжете, и жените имат право да се разхождат с гол торс. Но докато никой не се готви да оспорва правото на мъжете да се разголват, то консерваторите възнамеряват да лишат жените от такава възможност.

На свой ред защитниците на женските права и свободи твърдят, че тук не става дума за самата възможност да демонстрираш прелести пред околните, а че майките понякога се налага да кърмят бебетата си на обществени места. Ако законопроектът бъде приет, то кърменето извън къщи ще започне да се разглежда като нарушение.

Един от противниците на републиканската инициатива е демократът Аманда Болдин от Камарата на представителите. Именно на неин пост във Facebook Джош Мур отвърнал с предложение да се разреши на мъжете да щипят женските гърди.

"Кой оспорва правото да се кърми? Не ми пробутвай тези либерални приказки, Аманда. Ако публичното оголване на гърдите е природна потребност на жените и ти го подкрепяш, тогава трябва да приемеш, че и мъжете имат също толкова природна потребност да се взират в женските гърди и да ги пощипват. В края на краищата всичко това е свързано и естествено, нали?", написал Мур.

Неговият колега Ел Балдасарио бил още по-директен: "Аманда, не го смятай за проява на неуважение, но последно бих поискал да видя твоите гърди", написал той във Facebook. Според Балдасарио привържениците на женското право за разголване на гърди на обществени места искат да превърнат плажовете в "шоу за извратеняци". А ако либертарианците толкова имат нужда от нудистки плажове, то те биха могли да си купят частен, добавил републиканецът.

Думите на двамата предизвикаха възмущението на потребителите на социалната мрежа, които ги сметнали за недопустимо груби и сексистки. Впрочем самата Аманда Боулдин заявила, че не са ѝ необходими извинения, достатъчно ще бъде републиканският проект да не получи обществена подкрепа.

Антония Михайлова
Антония Михайлова Отговорен редактор
Новините днес