В обвинението към шефа на предизборната кампания на Тръмп лъсна връзка с Хилари Клинтън

3147
В обвинението към шефа на предизборната кампания на Тръмп лъсна връзка с Хилари Клинтън
Снимка: Getty Images/Guliver

Podesta Group и Mercury Public Affairs са двете частни компании, които не са били обявени при изявлението на специалния прокурор Робърт Мълър при повдигането на обвиненията срещу Пол Манафорт и неговия делови партньор Рик Гейтс. Това съобщи NBC, позовавайки се на свои източници от обкръжението на Мълър.

Става въпрос за консултантски фирми, чрез които Манафорт и Гейтс са лобирали през 2012 година в полза на бившия украински президент Виктор Янукович и украинското правителство по това време. На тях са били платени 2 млн. долара през офшорни сметки, за да лобират пред конгресмени да бъдат свалени американските санкции срещу режима на Янукович. Припомняме, че тогава в затвора в Украйна се отзова основният политически противник на Янукович - Юлия Тимошенко.

Сътрудник на Тръмп призна, че е скрил от ФБР за руската намеса

Сътрудникът на президента Доналд Тръмп от времето на предизборната кампания миналата есен Джордж Пападопулос се призна за виновен в изм...

В обвинителното заключение на съдията, одобрено вчера (30 октомври) от жури на федералния окръг Колумбия, тези компании бяха обозначени с "А" и "Б". Телевизия ABC също потвърждава, че под инициала "А" стои името на Mercury Public Affairs, а под "Б" - Podesta Group, основана през 1988 година от Тони Подеста – по-големия брат на старши ръководителя на предизборната президентска кампания на Хилари Клинтън Джон Подеста.

Медията потвърди още данните на Politico, че Тони Подеста си е подал оставката като ръководител на фирмата вчера и е дал пълния оперативен и финансов контрол на главния изпълнителен директор Кимбърли Фрит.

Миналата седмица NBC първи съобщиха, че Мълър разследва дали дейността на компанията съответства на американския закон за чуждестранните агенти. Според медията, проверката е била инициирана във връзка с бившия шеф на предизборната кампания на Доналд Тръмп – Пол Манафорт – и контактите му с украинско правителство по време на управлението на Виктор Янукович.

Вчера, 30 октомври, Мълър повдигна на Манафорт и бизнес партньора му Рик Гейтс 12 обвинения. Те включват "заговор, насочен към САЩ", "заговор с цел пране на пари", "извършване на дейност в качеството си на нерегистриран агент с чуждестранни сили", "разпространение на неверни и подвеждащи твърдения за спазването на разпоредбите от Закона за регистрация на чуждестранните агенти", както и "отказ да предостави информация за активите си в чуждестранни банки и финансови отчети".

Първо обвинение в САЩ за руската намеса в президентските избори

Бившият ръководител на предизборната кампания на Доналд Тръмп за президент на САЩ Пол Манафорт е първият с федерално обвинение по разсл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Мъск: Държавите се свиват

Арест за трима венецуелски опозиционни активисти след предизборен митинг

Белият дом с призив за "мирни" протести в университетските кампуси

Ключова визита: Илон Мъск води преговори с лидера на Китай (ВИДЕО)

Харви Уайнстийн е приет в болница в Ню Йорк

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com