В речта си Байдън призова към помирение след ожесточената президентска надпревара

4453
В речта си Байдън призова към помирение след ожесточената президентска надпревара
Снимка: Getty Images/Guliver

Демократичният кандидат за президент Джоузеф Байдън, който спечели изборите, според масовите медии, произнесе реч в Делауеър, в която призова сънародниците си да се помирят след ожесточена президентска надпревара. Политикът очерта основните задачи, които си поставя като държавен глава, информира ТАСС. Байдън заяви, че възнамерява да обедини обществото и да възстанови ролята на Америка в света. Той изрази увереност, че САЩ могат да бъдат „отправна точка за целия свят“ и „да дадат пример“.

"Хората си казаха думата и ние постигнахме уверена победа на изборите. Победихме, след като получихме най-голям брой гласове на президентските избори - 74 000 000. Обещавам да бъда президент, който не разделя обществото, а го обединява, добави той.

Първи думи на Байдън след спечелването на изборите (СНИМКА)

Първите думи на новия президент на САЩ Джо Байдън: "Америка, чест е за мен, че ме избра да ръководя великата ни държава. Работата, коя...

Расова справедливост.

Байдън възнамерява да работи за ликвидиране на системния расизъм в САЩ. Както отбеляза демократът, неговата администрация ще трябва да "се бори за постигане на расова справедливост и изкореняване на расизма в страната". Байдън заяви, че афро-американците са гласували активно за него на изборите. „Винаги сте ме подкрепяли и аз ще ви подкрепя“, подчерта той, обръщайки се към чернокожите граждани на Съединените щати. Байдън припомни, че кандидатът за вицепрезидент на САЩ Камала Харис ще стане "първата чернокожа жена" на този пост. "Това трябваше да се случи отдавна", подчерта той.

Отношение към опонентите.

Байдън призова своите привърженици да не се отнасят към противниците му като врагове. "Сега е моментът да дадем шанс на всички. Време е да спрем суровата реторика, да намалим степента на политическа конфронтация, да се изслушаме. За да постигнем напредък, трябва да спрем да третираме опонентите си като врагове", каза Байдън. "Те не са наши врагове. Те също са американци", добави демократът. "Разбирам разочарованието Ви", каза Байдън, обръщайки се към американците, гласували за действащия президент на републиканската партия Доналд Тръмп. "Библията ни учи, че има време за всичко. "Сега е моментът да се излекува Америка", каза демократът.

Промяна на климата. Демократът посочи, че САЩ трябва да започне борба с изменението на климата. Сред другите приоритети в работата си той отбеляза, че „е необходимо да се борим за спасяването на планетата, като вземем климата под внимание“. Демократът смята, че "е необходимо да се борим за спасяването на планетата", противодействайки се на изменението на климата.

CNN: Новият американски президент ще бъде Джо Байдън

Новият американски президент е Джо Байдън. Той печели Пенсилвания, което му носи необходимите 270 електорални гласа, за да бъде избран ...

Борба с пандемията.

Демократът ще назначи група експерти на 9-ти ноември, за да разработи план за борба с разпространението на коронавируса и последиците от пандемията. „В понеделник ще обявя имената на водещи академици и експерти, които ще бъдат в консултативния екип за прехода и ще помогнат за разработването на плана за пандемия на Байдън и Камала Харис, за да можем да го реализираме на 20.01.21 г.“, заяви демократът. "Този план ще се основава на научни доказателства, на съучастие, състрадание и грижата един за друг. Никакви усилия и намерения да върнат пандемията назад няма да отидат на вятъра", заключи Байдън.

Рали в Уилмингтън.

Излизайки на сцената Байдън, който ще навърши 78 г. на 20-ти ноември, пробяга няколко метра до подиума, показвайки добра физическа форма. Той поздрави Камала Харис в съответствие с изискванията на санитарния протокол в контекста на пандемията - като я докосна с външните страни на ръцете си. Байдън се качи на сцената със защитна маска, като после я свали преди началото на речта.

Относно изборите.

Неофициално: Разликата между Тръмп и Байдън в Аризона се е стопила

Републиканецът Доналд Тръмп намали разликата с демократа Джоузеф Байдън в колебаещия се щат Аризона. Такава информация разпространи Си ...

Според прогнозите на CNN, към 08:00 ч. българско време, преброяването сочи, че Байдън вече е получил 279 електорални гласа, докато кандидатът за президент на републиканците - Доналд Тръмп си спечели 214 гласа.

Байдън завърши беседата с цитат от католическия химн „На крилата на орел“. Телевизионната компания CNN смята, че посланието на това е политикът да припомни, че е вторият католик в историята (след Джон Кенеди), избран за президент на САЩ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Чили намалява работната седмица

Десетки загинаха при пожар в Бразилия

Мощно торнадо удари САЩ (ВИДЕО)

Байдън готов да се изправи на дебат срещу Доналд Тръмп

САЩ обявиха нов мащабен пакет военна помощ за Украйна, какво включва той?

САЩ заплашиха Си Дзинпин със санкции, ако продължи да подкрепя Русия

Мъск: Америка върви към изчезване

САЩ са унищожили два дрона на хутите

САЩ: Украйна може да използва новите оръжия, за да поразява цели в Крим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Америка

Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)
Протест срещу Байдън за Газа, той се шегува с Тръмп (ВИДЕО)

Президентът Джо Байдън се саморонизира, но се прицели остро в съперника си на изборите Доналд Тръмп на годишната вечеря на Асоциацията на кореспондентите...