Властите в Рио де Жанейро предупредиха, че очакват повишение в заразяването с тропически болести

4202
Властите в Рио де Жанейро предупредиха, че очакват повишение в заразяването с тропически болести
Снимка: Thinkstock

Бразилските здравни власти съобщиха за възможнo повишение на случаите на пациенти, заразени с тропическа треска през септември. Причината – значително по-високите температури, които се очакват през септември тази година.

По данни на здравните власти, броят на заразените с тропическа болест в Бразилия, заболели вследствие от ухапване от комар, се е увеличил с 87 процента през август 2015 г., като увеличението е спрямо същия период на миналата година.

Дилма Русеф: Бразилия е готова да приеме още бежанци с отворени обятия

Бразилия е готова да приеме още бежанци с „отворени обятия“, заяви бразилският президент Дилма Русеф, предаде Xinhua. В ре...

Говорителят на здравното министерство заяви пред репортери, че по-високите температури, които се очакват през септември, може да доведат до неблагоприятен сценарий, тъй като броят на опасните комари се увеличава с по-топлото време.

Периодът от март до май, който е най-дъждовен и топъл в Бразилия, е този, в който се регистрират най-много случаи на заразяване с тропическа болест. Септември традиционно е месецът, когато в Бразилия се забелязва значителен спад в броя на инфектираните от комари.

По данни на здравните служби, от началото на годината до края на юли 2015 г. само в Рио де Жанейро са регистрирани 15 000 случая на тропическа болест, като в цялата страна броят е 48 000 души. Това означава, че Рио е най-застрашеният бразилски град. Поради тази причина здравните служби в града са поели кампания за информиране на населението относно начините, по които могат да се предпазят от ухапване.

Използван източник: The Rio Times.

В Бразилия закриват 10 министерства

В Бразилия ще бъдат закрити най-малко 10 от всичките 39 министерства, съобщи министърът на планирането Нелсон Барбоса. Министерствата ...

Aвтор: Теодор Спасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com