Внуци плащат на баба си 19 млн. долара. Извършвали рискови сделки с богатството й

8116
Внуци плащат на баба си 19 млн. долара. Извършвали рискови сделки с богатството й
Снимка: iStock

94-годишната жителка на Флорида Бевърли Шоттенщайн получи многомилионно обезщетение от внуците си, които са управлявали богатството й, съобщава БГНЕС. Финансовият арбитраж постановява, че внуците на милионерката, Евън и Ави Шоттенщайн, както и Дж. П. Морган, които са работили като консултанти, трябва да платят на Бевърли Шоттенщайн общо 19 000 000 долара обезщетение и юрисконсултско възнаграждение. Адвокатите на ищата поискали обезщетение за 69 000 000 долара. Бевърли Шоттенщайн възложила на двамата си внуци да се грижат за състоянието й преди около 15 години. Евън и Ави, които сега са съответно на 39 г. и 33 г., управляват приблизително 80 000 000 долара от богатството на баба си.

Адвокатите на Бевърли Шоттенщайн заявяват, че внуците са извършвали рискови сделки от името на баба си и дългосрочни инвестиции в сложни финансови инструменти, които не са подходящи за 90-годишен инвеститор. Те също така извършват всякакви операции без разрешението на вложителя, за да получат максимална комисионна за себе си. Освен това внуците са обвинени в измамни разходи от 1 милион долара от кредитната карта на бабата и в подправяне на поне един финансов документ, подписан от нея. Арбитражът не разглежда възможни престъпления, но според агенцията дейността на братята вече е заинтересувала прокурорите в Ню Йорк. Самата Бевърли Шоттенщайн, преди да поиска обезщетение от внуците си, е водила дневник за около година, в който записвала предполагаемите им финансови злоупотреби.

Да внесем богатството в дома с врата с Фън Шуй

Вратата е важна част от вашия дом. Чрез нея в дома влиза както положителна, така и отрицателна енергия. Научете как да отворите вратата...

Дж. П.Банк Морган, където работят Евън и Ави Шоттенщайн, се опитала да се отрече от случая, твърдейки, че той няма нищо общо със "семейната сапунена опера". Банката обаче уволни братята-консултанти, въпреки че плати за тяхното представителство в съда. Роднините на Бевърли са разделени по въпроса дали искането й за арбитраж е справедливо. Синът на Бевърли, бащата на Евън и Ави, поиска от нея "да не пере публично мръсно бельо" и дори получи писмено изявление, че няма оплаквания за внуците си и че се твърди, че е "ядосана без причина". Но други внуци се застъпиха за своята баба и твърдят, че Бевърли е подписала документ за липсата на искове под заплаха от физически натиск. Самата Бевърли Шоттенщайн заяви пред агенцията, че смята за необходимо да възстанови справедливостта, да спре злоупотребите на внуците си и да осъди банката, която е помогнала да управляват парите й.

"Тези момчета спечелиха много пари от мен. Те и Дж.П.Морган нямаха право да стигнат толкова далеч. Дж. П. Морган трябваше да ги спре, но самият той правеше добри пари", обясни Бевърли Шоттенщайн. "Това не са около 25 долара. Трябваше да се направи", казва 94-годишната милионерка за решението си да търси справедливост в арбитраж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АМЕРИКА:

Директорът на ФБР: TikTok е проблем за националната сигурност на САЩ

Републиканците за малко да сложат прът за новата военна помощ на САЩ за Украйна

Две жени са открити мъртви, а дете е отвлечено във Вашингтон: Полицията издирва бивш полицай

CNN: Оръжията от САЩ са близо до Украйна, ще пристигнат светкавично

Йоко Оно с медал за изключителен принос към американската култура

Австралийският премиер нарече Илон Мъск „арогантен милиардер“

"Купуването на мълчание е изборна измама": Прокуратурата с удар срещу Тръмп

ООН: Азия с най-много щети от климатичните промени

Антъни Блинкен: САЩ не прилагат двойни стандарти за правата на човека в Израел

Байдън: Военната помощ ще пристигне бързо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com