X
 
 

Започна изслушването на защитата на Тръмп в процедурата по импийчмънт

878 0
Започна изслушването на защитата на Тръмп в процедурата по импийчмънт
Снимка: Getty Images
Екипът защитници на Доналд Тръмп започна своите пледоарии в Сената на Конгреса като част от процеса на импийчмънт на американския президент, пише БГНЕС, цитирайки ТАСС. Адвокатите разполагат с 24 часа в рамките на три работни дни, за да представят позицията си. Юристите ще представят по-голямата част от своите аргументи в понеделник, 27.01.20 г.

"Привържениците на импийчмънта на Тръмп не представят убедителни доказателства", каза ръководителят на екипа, който води защитата на президента, - Пат Сиполуни. Юристът е и съветник в Белия дом. След като прокурорите и защитниците представят своите аргументи по импийчмънта, на разположение на сенаторите са 16 часа, в които юристите ще могат да отговарят на въпроси. След това, предстои провеждането на 4-часов дебат, в който ще стане ясно дали трябва да се викат свидетели и дали е нужно да се изискват допълнителни документи. Ако не бъдат извикани свидетели, Сенатът ще гласува по всяко едно от 2-те обвинения - злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследването, проведено от Конгреса.

Импийчмънтът на Тръмп отегчава мнозина сенатори

Американските сенатори бяха обвинени, че заспиват, играят игри и нарушават редица правила по време на процеса за импийчмънт срещу прези...

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално