X
 
 

Засега САЩ не сваля още наказателните мита срещу Китай

227 0
Засега САЩ не сваля още наказателните мита срещу Китай
Снимка: iStock
Съединените щати и Китай нямат споразумение за допълнително намаляване на митата, предаде БГНЕС.

"Няма споразумение за по-нататъшно намаляване на митата. Всякакви слухове за обратното са неверни", цитира РИА Новости съвместно изявление на министъра на финансите на САЩ Стивън Мнучин и търговския представител на САЩ в преговорите Робърт Лайтхайзър.

Изглежда има напредък в търговските преговори между САЩ и Китай

Съединените щати постигнаха принципно споразумение с Китай за търговска сделка. Това обяви американската новинарска агенция Bloomberg, ...

По-късно Мнучин обясни пред репортери, че САЩ ще запазят митата върху китайските стоки до приключване на втората част от сделката. "Тези задължения ще останат в сила, докато втората част от сделката не бъде финализирана", каза шефът на Министерството на финансите на САЩ.

Американският президент Доналд Тръмп заяви на 31 декември, че първата част от търговска сделка с Китай ще бъде подписана на 15 януари в Белия дом. Вицепремиерът на Държавния съвет на Китай Лио Хъ вече пристигна във Вашингтон. След подписването страните незабавно ще започнат преговори за втората част на сделката.

Като част от преговорите за втората фаза на сделката се очакват дискусии относно премахването на митата върху някои китайски продукти.

САЩ ще запазят митата от 25% върху китайски стоки на стойност около 360 милиарда долара, съобщи във връзка с приключването на първата фаза на търговското споразумение между Пекин и Вашингтон търговският представител на САЩ Робърт Лайтхайзър. Тръмп обаче обясни преди време, че премахването на тези ограничения ще бъде изгоден коз в преговорите за втората фаза на сделката.

САЩ реши, че Китай вече не манипулира валутата си

Съединените щати решиха да премахнат Китай от списъка си с държави-валутни манипулатори, предаде БГНЕС, позовавайки се на Reuters. Реш...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари
Седмичен хороскоп за 20 - 26 януари

Овен Това ще е седмица, в която събитията ще са решаващи за вашето професионално развитие. От значение ще е вашата реакция на случващото се и степента,...