Деца, които не се страхуват, а рисуват

110758

Деца, които не се страхуват, а рисуват! Под това мото се проведе днешната инициатива на Easy art, проведена в Националната художествена галерия.

Идеята на ателието по рисуване е децата да се свикват с галериите от малки, за да не се окаже после, че някои от тях влизат за пръв път в галерия в Нощта на музеите в София, например. Това каза за БГНЕС Иван Генов, който работи към Фондация Easy art, която организира ателие за рисуване за деца в столични галерии.

Рисуване за децата в Националната художествена галерия в събота на 3 май

Фондация Easyart ще проведе традиционното си ателие по рисуване в Националната художествена галерия на 3 май /събота/ от 11. 00 ч. Ат...

Ателието е полезно, за да не се страхуват децата от картините, галериите, материалите за рисуване и т.н., допълни Генов, който помага на децата с рисуването.


Почти всяка събота имате възможност да заведете детето си в Националната художествена галерия, където от 11.00 до 12.00 часа напълно безплатно се провежда ателие за рисуване за деца до края на юни. Целта на занятието е да запознае децата с галерията, не като нещо чуждо, а като нещо, което може да им бъде приятно.

Ателието за рисуване дава възможност на децата да се разположат удобно в една от залите на Националната ни галерия и да си изберат една оригинална картина по техен избор, да седнат срещу нея и да се опитат да я нарисуват. Разбира се, всичко това се случва с помощта на любезна кака и батко.


Иван Генов разказа, че децата, които не се включват в забавлението за първи път се разхождат съвсем безстрашно из галерията и търсят разнообразие в картините. Освен това, благодарение на ателието те напредват много бързо с рисуването и развиват талантите си. Към децата няма никакви задължения, те са свободни да изберат тази картина, която лично на тях им харесва най-много. Не са принудени да правят и точно копие на произведението на изкуството, разбира се, ако искат да постигнат нещо повече каката и баткото, с радост ще се отзоват.

След като изтече единият час, посветен на младите художници, във фоайето на галерията се прави символична изложба с творбите на децата, която им дава увереност за добре свършена работа.

7-годишната Мия, която за първи път се включва в ателието за рисуване си беше избрала да пресъздаде красив пейзаж, защото "има толкова много зелени неща". Тя обича да рисува, а любимата лично нейна картина са къщички на черен лист.

Детски лагер с рисуване през пролетната ваканция с Арт Клуб Рояна

По време на пролетната ваканция, от 31-ви март до 4- ти април, Арт клуб „Рояна” организира детски лагер с рисуване – ...

Николай, който е на 12 също си беше избрал да нарисува красив пейзаж, който след това пресъздаде наистина професионално, въпреки крехката си възраст. Той разказа, че е избрал именно пейзаж, защото обича природата и мрази шумния град. 12-годишният талант често ходи на ателиета по рисуване и иска да стане или художник, или електротехник, въпреки липсата на връзка между двете.


Мена, пък която е на цели 9 годинки, беше избрала да нарисува, според нея лесен портрет, според нас, не толкова лесен. Тя рисува от много време и иска да стане логопед.

Ива Николаева Димова на 7 години и 10 месеца рисуваше портрет, защото обича да рисува хора. На нея много и харесва това и естествено има шестици по изобразително изкуство.

Идеята на ателието за рисуване е не да има специално събитие, за да влезеш в галерията, а напротив това да се превърне в част от ежедневието ти. А, нима не трябва да бъде така и с изкуството като цяло.

Издирват дете на година и 10 месеца в Старозагорско

Полицаи от Стара Загора издирват момченце на 1 година и 10 месеца, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Стара Загора. Детето е изчезна...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт