Изкуство с едно движение

13612
Изкуство с едно движение

В днешно време все повече хора се оценяват като хора на изкуството, въпреки че най-голямото им постижение е да пуснат в интернета една снимка, наблъскана с десетки фото-ефекти, любезно предоставени ни от мобилното устройство в джоба ни. Но когато човек усети изкуството, няма как да не му обърне внимание.

От игла до Ко-микс очакват посетителите на „София диша” на 9-ти август

От 16.00 до 22.00 часа, на 9-ти август, една от най-старите улици в София - „Пиротска” ще се превърне в пространство и сце...

Това, което виждате на снимката, е скулптура, която беше открита преди малко повече от седмица в столицата на Румъния Букурещ. Вярно е, че не е черен квадрат на бяло платно, но е поне толкова впечатляващо.

Защо е толкова впечатляващо? Първо, фигурите, изрисувани върху бюста, са нанасяни с голямо внимание и без помощта на каквито и да е други средства, освен четка. Направата на това произведение на изкуството е отнело на скулптора Раду Пенаит и художника Доминик Виртосу около един месец, което на мнозина може да се струва малко за мащаба на творбата. Но... ето я и кулминацията:

Това средство е използвано за изрисуването на скулптурата. Не, Gillette не са почнали да правят четки за художници. Просто най-новата самобръсначка в колекцията на световния лидер Gillette Fusion ProGlide with FlexBall Technology е удобна за много неща, освен за бръснене. Очевидно, може да се пробвате в света на изобразителното изкуство с нея – така, както го направи Виртосу пред повече от 50 гости на уникалното събитие в Букурещ.

Международна лятна академия за креативно мислене и дизайн процеси

Шестима водещи преподаватели по визуални изкуства и дизайн от утвърдени западно-европейски университети (Академия Ритвелд, Амстердам; К...

Отивайки на събитието се запознах с програмата и с идеята, която организаторите имаха за представянето на новия си продукт. Изумлението в мен беше огромно, тъй като и в най-креативно настроените си дни не съм и предполагал, че може да се роди подобна идея. Световна компания като Жилет, която мнозина припознават от рекламите с именити спортисти, избра може би най-сложния начин да презентира Gillette Fusion ProGlide with FlexBall Technology. А резултатът беше повече от перфектен.

Докато Виртосу поставяше финалните щрихи върху своето творение в залата, всички гости се струпаха да снимат този уникален момент. Първата по рода си скулптура, изрисувана със самобръсначка, почна своя живот пред нас, а резултатът беше повече от изумяващ. Това творение е просто поредното доказателство, че изкуството живее във всеки един от нас. И дори една самобръсначка може да даде своя принос за световното културно наследство.

Още по-впечатляваща от самото изпълнение е идеята този нов продукт да бъде представен по начин, по който малцина могат да си го представят. Дори след като разберат за какво става въпрос. Креативността в това събитие се усещаше от самото влизане в помещението и можеше да се разреже с нож. Нямаше бесни фенове, които са там само защото Роджър Федерер,  Тиери Анри или Тайгър Уудс имат събитие, обвързано с Gillette. Нямаше прекалено медийно внимание, което може би само щеше да развали приятната обстановка, за която се погрижиха организаторите. И най-важното – светът никога нямаше да разбере, че изкуството съществува дори в една самобръсначка.

Връчват престижната награда „Стара Загора“

Тази вечер от 18.00 ч. в лапидариума на Регионалния исторически музей ще се проведе тържествената церемония за връчване на Националната...

 

А от потребителска гледна точка може да бъдете сигурни, че Gillette Fusion ProGlide with FlexBall Technology не става само за рисуване и нанасяне на щрихи, а и за основната си роля – бръсненето. С нея обаче тази така досадна за някои сутрешна задача се превръща в действие, вдъхновено от изкуството. Изкуство с едно движение.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт