Улиците на Могило – фотографска изложба / 19.04 - 16.05.2017 / София

4302
Улиците на Могило – фотографска изложба / 19.04 - 16.05.2017 / София

Могило е фотограф на улицата, избрал да се установи в София. Роден е през 1964г. и има магистърска степен по строително инженерство. Фотографията е негово хоби от 2007 г., а след 2014 г. посвещава почти цялото си време на уличната фотография на различни места по света.

За своята фотография той казва:

“Аз не съм фотограф-художник. Аз съм наблюдател на улицата. Мисля, че корените ми са в уличната фотография. Когато бях на 13 години, често излизах по улиците и просто наблюдавах с часове това, което срещах там.

Не намирам стила си за специален, но имам специален подход. Аз много харесвам хората и моята фотография не е подчинена на мозъка. Когато правя снимки, аз спирам да мисля и снимам със сърцето и душата си.

Никое от моите изображения не е целенасочено. Те всички са направени спонтанно – някои със знанието на субекта, а повечето – без. Когато видя нещо, което ме забавлява или ме трогва, аз просто „кликвам“. Опитвам се да представя елементите на интересна история в един единствен, добре композиран кадър, като се старая да не мисля, а само да чувствам. Мисленето усложнява и забавя нещата.

Уличната фотография винаги обективизира „истината“. „Истината“, за която говоря, не е задължително това, което виждам, но тя съществува в обществото, на улицата, в живота на хората и аз винаги се старая да уловя тази реалност отвъд моите собствени ценности и гледна точка“.

Изложбата може да бъде разгледана до 16.05.2017 в галерия SYNTHESIS, бул.Васил Левски 55.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт