10 лева месечно дарение за ничия земя

1550
10 лева месечно дарение за ничия земя

Ежемесечно дарение в размер на около 10 лева „плаща“ всеки от търговците, развиващ дейността си на подстъпа към Бачковския манастир. За целта им се издава документ. Търговска дейност там развиват близо 30 жители на Асеновград и региона. Сумата, обозначена като „обезщетение земя – дарение“, се внася по сметката на храма, въпреки че собствеността на имота все още не е изяснена.

„От векове се знае, че земята е на манастира. Не знам какви са претенциите на Община Асеновград. Още през 1963 г. паветата за този път са закупени и поставени със средства на Бачковския манастир.“

Асеновата крепост не показва достатъчно, смятат експерти

Асеновата крепост не показва достатъчно от своите възможности, смята асеновградчанинът и експерт по култура и туризъм Васил Караджов. ...

Това обясни за Actualno.com игуменът архимандрит Симон. В продължение на няколко години за разрешаване на казуса се водят съдебни дела между Община Асеновград и Светата обител. На първа инстанция през август 2015 г. асеновградският Районен съд постанови, че пътят е общинска собственост. Игуменът на манастира обжалва решението пред Окръжен съд Пловдив. Делото е насрочено за 18.05.16 г. Заради неуредиците около собствеността не може да се състави договор за наем с търговците в района. А това пречи да се осъществява контрол върху дейността им.

„Каквото и да е решението на Съда, ние ще се съобразим с него, необходимо е само да бъде въведена яснота.“, каза в заключение игуменът на Бачковския манастир архимандрит Симон.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com