780 000 лева ще бъдат вложени за улични ремонти в Асеновградско

1361
780 000 лева ще бъдат вложени за улични ремонти в Асеновградско
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Предстои извършване на основни ремонти на улици в Асеновград и по селата, в изпълнение на проведена процедура. Около 780 000 лева е стойността на обществената поръчка, а срокът за изпълнение е след връчване на възлагателно писмо и при осигурени средства. За извършване на ремонтните дейности са избрани три фирми изпълнители - „Запрянови 03”, „Път Инженеринг” и „Илва ХГ”. Предстои до края на тази седмица да бъдат подписани договорите, въз основа на които може да стартира възлагането на обектите.

Пътните участъци на територията на Асеновград, на които предстои да се осъществи основен ремонт, са улица "Перелик" /от кръстовището с улица "Миньор" до улица "Дружба"/, улица "Бачковска" и улица "Атанас Маринов". Асфалтирано ще бъде пространството между блок №1 и блок №5 в квартал "Баделема". Основен ремонт на улици ще се извърши и в асеновградските квартали Долни Воден и Горни Воден. Там ще бъдат ремонтирани улиците "Зорница", "Вихрен", „Иглика” и "Младен Митроколев" /I етап/. Изграждане на канализация и благоустрояване предстои на кръстовището между улиците "Бор" и "Хр. Анастасов" в квартал Долни Воден. Ремонт на уличната мрежа ще се осъществи и по населените места на територията на община Асеновград.

Почистват Асеновград предпролетно

Предстои традиционното пролетно почистване на Асеновград, подготовката за което обичайно започва в края на зимния сезон. То ще се извър...

В село Тополово ще бъде асфалтирана улица "Дърварска", а дъждоприемни шахти ще бъдат изградени по дължината на улица "Изток". В същото населено място е предвидено да се направят тротоари и да се чакълира частта от улица "Заводска", в участъка между улица "Изток" и улица "Прилеп". Основен ремонт предстои на улица "Искра" в село Леново. Ще се ремонтира и улица "Опълченска" в село Новаково. Планирано е изграждане на тротоари в село Червен и асфалтиране на улица „Хан Аспарух” е село Боянци. В село Патриарх Евтимово, пък, ще бъде ремонтирана и асфалтирана част от улица "Възраждане".

Основен ремонт предстои на улица "Тринадесета" в село Нови Извор. Междувременно, в Асеновград продължават текущите ремонти на уличната мрежа, за които Общината е заделила още 100 000 лева. По план, изкърпени най-първо ще бъдат основни улици в града, като булевард „България” и улица „Марица”. Постепенно ще се преминава към кварталните улици „Асенова крепост”, „Отец Паисий”, „Черни връх”, „Княгиня Евдокия”. Предвиден е и текущ ремонт на част от околовръстното шосе, в района след „Карабита”, както и на другия обходен път, водещ началото си от улица „Миньор”.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com