887 крушки и 11 часовника за улично осветление са подменени в Асеновград

3938
887 крушки и 11 часовника за улично осветление са подменени в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Теодора Димитрова

Над 80 броя нови тела за улично и парково осветление са монтирани в Асеновград, а сменените крушки са близо 900, съобщи пред медии кметът на града доктор Емил Караиванов. Извършен е ремонт на повече от 170 улични осветителни тела, като са подменени шест стълба. Възникналите и отстранени аварии по въздушната мрежа наброяват 355, а по кабелната мрежа са 17 на брой. Осъществено е и възстановяване на 590 метра улична мрежа, като са поставени над 330 нови клеми и са подменени 11 часовници за уличното осветление в града.

„Разчитам на асеновградчани, както досега са проявявали бдителност и са сезирали общината, когато съществуват рискови участъци, да продължат да бъдат активни и да сигнализират, за да бъдат предприети адекватни обезопасителни мерки и на други места.”, апелира градоначалникът. Той уточни, че е изградено ново уличното осветление по улиците “Цар Иван Асен II”, "Васил Петлешков“, при блокове с №24 и №25 в квартал „Баделема“, както и по  улиците "Капина“ и "Христо Анастасов" в квартал „Долни Воден“. Ново парково осветление е поставено и по малката пътека до СПТУ "Цар Иван Асен II“. И още - възстановено е осветлението в парк “Свети Георги”, нови осветителни тела са поставени на тенис кортовете, както и при “Свинефермите” в село Боянци.

Кметът Караиванов съобщи, че е извършено и допълнително осветяване на пешеходните пътеки, най- вече там, където видимостта е ограничена през тъмната част от денонощието. Поставени са осветителни тела на няколко пешеходни пътеки по улица „Цар Иван Асен II“ - до магазините за цветя и на кръстовищата с улиците „Конушка“, „Поп Матей“ и „Мануш войвода“. Осветление вече има и на пешеходната пътека на улица „Княз Борис I“ - до кръстовището с улица „Градешница“. Предстои да бъдат поставени осветителни тела на още три пешеходни пътеки в Асеновград, а именно: на улица „Марица“ - до кръговото кръстовище, на улица „Цар Иван Асен II“ - до кръстовището с улица ”Пере Пошев” и до стария гробищен парк. Всичко това бе извършено с цел осигуряване на безопасна среда в Асеновград, със стартирането на учебната година.

В резултат на проверките и предприетите спешни мерки по състоянието на улична мрежа, осветление и изправност на светофарните уредби, са извършени и още няколко дейности. Демаркирани са пешеходни пътеки тип „Зебра“ и са очертани нови - с две прекъснати успоредни линии, съгласно нормативните изисквания на светофарните уредби. Това е осъществено на улиците „Александър Стамболийски“ (до ОУ „Петко Каравелов“), „Цар Иван Асен II“ (до ОУ „Христо Ботев“), „Христо Ботев“ (до ОУ „Отец Паисий“), „Съединение“ (до ДГ „Дружба“) и „6-ти януари“ (в близост до Дома за хора с увреждания).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com