917 неправилно паркирали са глобени от „Инспекторат“-а в Асеновград

2298
917 неправилно паркирали са глобени от „Инспекторат“-а в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

Точно 917 фиша за неправомерно паркиране по тротоари, зелени площи и улични платна в Асеновград са съставени през 2016 г. от инспекторите на общинска Дейност „Инспекторат, паркинги и гаражи“, информира кореспондентът на Actualno.com.

За сравнение в предходната година броят на заловените нарушители по това направление е бил 915. През 2016 г. така наречениете „скоби“ са поставяни над 230 пъти за нарушения в зоните за платено паркиране.

CV-то - основна трудност за асеновградчани при търсене на работа

Близо 150 младежи на възраст до 29 г. за пероид от около година и половина са получили помощ от младежкия медиатор към Община Асеновгра...

Приходите през отчетния период, постъпили по сметката на „Инспекторат, паркинги и гаражи“ от глоби по фишове, са малко над 10 800 лева. Година по-рано събраните от санкции суми са възлизат на близо 3 000 лева. От поставянето на „скоби“ през 2016 г. звеното е спечелило около 3 500 лева, спрямо 2015 г., когато чрез този метод са били санкционирани едва седем нарушители. Сумата, която е постъпила от тях е тогава, е в размер на 105 лева.

Приходите на структурата през 12-те месеца на миналата година възлизат на около 182 000 лева. Посочените данни включват и сумите, събрани чрез системата за SMS-паркиране. До края на 2015 г. са подадени повече от 1 200 SMS-а за спиране в сините зони на Асеновград. През 2016 г. съобщенията са на стойност близо 3 900 лева.

Икономическият анализ на Дейността предполага да бъдат посочени и разходите за нейното съществуване. Изразходваните от „Инспекторат, паркинги и гаражи“ средства през 2016 г. са в размер на около 178 000 лева, а през 2015 г. те са били над 190 000 лева. Относно постъпилите от граждани жалби през миналата година са извършени проверки и е взето отношение по 45 писмени и 20 устни сигнала. Година по-рано общият брой на жалбоподателите е бил почти същият - 40. Освен за неправилно паркиране, ангажимент на инспекторите от общинската Дейност е да се отзовават и на друг вид жалби. Пример за такива са: за нерегламентирано завземане на общинска площ, относно промяна в ползваната квадратура за търговска дейност на открито и други.

Конкретни проверки по сигнали на граждани, извършени на място са за неправилно паркирани автомобили на улиците ”Христо Ботев”, ”Конушка” и ”Сливница”. Открити са собствениците на излезли от употреба стари коли – в квартал ”Изток” и на улица ”Клокотница”. Проверен е и сигнал за изградена покрита беседка на улица ”Гонда вода” в града.

Нивото на безработицата в община Асеновград намалява

Нивото на безработицата в община Асеновград намалява, съобщиха за Actualno.com от Дирекция „Бюро по труда“ в града. Средно ...

По направление “Опазване и поддържане на обществения ред” през годината бяха извършени инспекции, съвместно със служители на Районно управление “Полиция”-Асеновград, в ромската махала на града, както и на търговски обекти с удължено работно време на територията на общината - след 22 ч., при които не са констатирани нарушения. По линия „Общинска инфраструктура и ползване на терени“ бе осъществен оглед, относно вида и състоянието на спортните площадки общинска собственост, намиращи се в ЖК ”Запад”. А през месец октомври бе извършена и проверка на регистрираните гаражни клетки в същия квартлал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Изложение „Цветна пролет“ отново в Асеновград

Какви одобрени проекти за училища и градини има община Асеновград?

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com