АПИ: Пътят Асеновград-Смолян може да бъде отворен най-рано утре

7788
АПИ: Пътят Асеновград-Смолян може да бъде отворен най-рано утре
Снимка: БГНЕС

Пътят Асеновград – Смолян може да бъде отворен най-рано утре. Информацията съобщи в ефира на "Хоризонт" ръководителят на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров от мястото, където пътното платно е затрупано от огромни скални късове.

Той обясни: "В момента разчистваме падналата скална маса. Тъй като има огромни камъни, колкото половин камион, а и по-големи, раздробяват се с хидравличен чук, товарят се и се изнасят. При падането една част от скалния масив е останала горе, много високо, на повече от 50 метра височина. Очакваме да дойдат алпинисти със специализирана техника, с хидравлични крикове, които да се опитат да свлекат и останалата скална маса. След това ще дойдат и специалисти по взривявания, които да преценят какви действия трябва да се предприемат по още един масив, за да се обезопаси напълно участъкът".

Инж. Лазаров призова шофьорите, пътуващи от и за Смолян, да карат много внимателно заради опасността от падащи камъни. Само през тази нощ основното алтернативно трасе до Смолян – пътят през Кричим и Девин, е било засегнато от три свлачища, които са били разчистени до разсъмване.

Целият поток на пътуващи от Смолян е пренасочен през обходния маршрут Девин – Кричим, съобщи диспечерът от Автогарата в Смолян: Цялото движение е пренасочено през Кричим. Вчера 4-5 автобуса са отишли. Днес, до момента, са заминали три.

На автогарата в Смолян няма струпване на хора. Пътниците получават предварително информация, че е променен маршрутът на автобусите.

 

В Асеновградско се активизира ново свлачище

Вследствие на валежите са се активизирали две свлачища на територията на Асеновград. Първото е в района над кв. "Горни Воден" към мана...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com