Асеновград в снимки - животът вчера, днес и утре

11781
Асеновград в снимки - животът вчера, днес и утре

Първата изложба със запечатани на фотоси моменти и места от Асеновград е вече факт. Тя носи името "Моменти от днес, спомени от утре". Изложбата е дело изцяло на граждани на Асеновград.

Идеята за създаването й и реализацията е на Елена Граматикова и Стойчо Тосков. Събирането на снимките за експозицията протече изцяло в социалната мрежа. Там се състоя и гласуването. С други думи - граждани на Асеновград са не само участниците, а и журито.

Община Асеновград помогна за чернодробна операция на малко дете

Сумата от 4 000 лева отпусна Община Асеновград на малкия асеновградчанин Мерт Ферадов, на който бе извършена спешна операция. Парите са...

Над 150 са общо снимките, които бяха включени в конкурса. 31 от тях събраха най-много точки (гласа) в социалната мрежа и бяха отпечатани на хартиен носител и изложени в Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в града. Всички останали фотографии също участваха в изложбата, но в слайд, който вървеше по време на откриването й.

„Калинички“, „Българолюбие“, „Станимашка къща“, „В асеновградската изба“, „Кръстът на Света Петка“, „От пешеходния мост“, „Малкият знаменосец“ са само част от имената на снимките, отразяващи живота в Асеновград. Конкурсът събра в една обща кауза граждани от различни професии и поколения.

Десетки асеновградчани и гости на града проявиха интерес към първата подобна експозиция. Присъстващите се впуснаха в спомени, моменти и се пренесоха на красиви кътчета в Асеновград, разглеждайки дълго време и с любопитство изложените снимки. Фотосите представят също и различни български обичаи и празници, характерни единствено за региона на Асеновград. А онова, което най-много впечатли гостите, бе броят на снимките и фактът, че изложбата е изцяло гражданска инициатива.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com