Асеновградчани сами извършват дейностите, ангажимент на фирмата по озеленяване

3198
Асеновградчани сами извършват дейностите, ангажимент на фирмата по озеленяване

Асеновградчани, представени от Ранчо Киров, поискаха обяснение от градската управа защо фирмата, ангажирана с озеленяването в общината не изпълнява качествено и своевременно функциите си. Мъжът твърди, че косене и събиране на трева и поддържане на чистота е извършено на улица „Рилска“ в Асеновград веднъж през лятото на 2015 г. и един път тази година - преди два месеца.

По думите му, посочените в документите дейности, с които е ангажирана фирмата изпълнител, категорично не са извършени. Ранчо Киров заяви, че в продължение на години жителите на квартала, притиснати от обстоятелствата, са взели инициативата в свои ръце. Събират и косят тревата собственоръчно. Поддържат детската площадка на улица „Рилска“. Боядисват пейки. Сами са създали кът за отдих и модерен и чист пясъчник. Дори са събрали пари и са закупили бензинова косачка, коствала им 150 лева.

1 500 лева похарчени за командировки в чужбина на ОбС-Асеновград

Общо около 160 000 лева е похарчил Общински съвет-Асеновград от 9 ноември 2015 г. до 30 юни 2016 г. Това сочи първият отчет на дейностт...

По алпийски способ гражданите пак самостоятелно са отстранявали изсъхнали опасни клони от дърветата в района. Асеновградчани питат: „Докога ще плащаме за нещо, което не се прави, от страна на фирмата изпълнител по озеленяването?“. Ранчо Киров отправи предложение да се предостави годишен график по поддържане на обекта на улица „Рилска“ в Асеновград, относно косенето и почистването там.

И още - да се извърши проверка на документация. В отговор на недовволството на гражданите, заместник-кметът на града инженер Мария Вълканова заяви, че всеки, обитаващ определената територия, в която живее, носи отговорност за поддържането й. В заключение асеновградчанинът прикани кмета доктор Емил Караиванов лично да се запознае на място с проблемите и недоволството на цялата общност от квартала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com