Близо 450 засадени дървета в Асенoвград за година

953
Близо 450 засадени дървета в Асенoвград за година
Снимка: Actualno.com

Точно 449 дървета са засадени при залесителни кампании в община Асенoвград през цялата 2017 г. За същия период с разрешение от експерти отсечените дървесни видове са 266 на брой.

Премахването им се е наложило, след постъпване на молби и жалби от граждани и фирми, като 167 от дърветата са се намирали в частни имоти. Засадените на територията на община Асенoвград видове са Китайски мехурник, Червен бук, Липа, Чинар, Бреза, Явор, Ясен, Кестен, Албиция, Пауловния, Акация, Каталпа, Топола, Лиродендрон и други.

ТД на НОИ в Асенoвград с нов адрес

Преместиха офиса на Териториалното поделение на НОИ в Асенoвград. От началото на месец февруари подаването на документи за получаване...

Някои от тези дървета са били посадени по тротоарите на улиците „Александър Стамболийски“ и „Христо Ботев“. Засаждане на дървесни видове през миналата година се е осъществило и в градини по централна градска част, в парковете на улица „Драгоман“ и при бившето лятно кино, в парка на „Каварджията“ и по други места в града.

„Изразходените средства са до размера на заложените в бюджета на Асеновград за 2017 г., по ценовите оферти на фирмите изпълнители.“, обясниха от отдел „Екология“ към Общината.

От там посочиха, че няма така предвидена дейност конкретно премахване на дървета и засаждане на нови. Тя е обобщена в „Изграждане, възстановяване и поддържане на зелена система“. Предвидените за тази цел средства за 2018 г. са на обща стойност 340 000 лева, като при осигуряване на необходимото финансиране ще се извършва и възлагането на конкретна дейност от озеленителната фирма. За справка, през 2015 г. за озеленяване в Асеновград бяха похрачени близо 450 000 лева, а през 2016 г. средствата възлизаха на около 650 000 лева.

През септември 2017 г. бе сключен нов договор – този път за две години. Общата стойност на предвидените средства за озеленяване в община Асенoвград в двугодишния период е в рамките на над 900 000 лева.

Асенoвградчани сигнализират за поредна опасна пешеходна пътека

Асеновградчани сигнализираха за опасна пешеходна пътека, позиционирана непосредствено преди изхода на Асеновград, в посока Кърджали. ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com