Болницата в Асеновград има готовност за закупуване на четци за отпечатъци

998
Болницата в Асеновград има готовност за закупуване на четци за отпечатъци

МБАЛ-Асеновград има готовност за закупуване на четци за пръстови отпечатъци на пациенти, ако нововъведението бъде наложено. Това каза за Actualno.com управителят на болничното заведение доктор Иван Червенков във връзка с вче стартиралите пилотни експериментални тестове на системите и реализиране на планираната здравна реформа в България.

Той не посочи категорично дали четците, които ще купи болницата, ще са три, какъвто е броят на закупените преди година чекиращи устройства, или ще бъдат повече. Чрез последните, посредством личен документ, пациентите удостоверяват, че са посетили конкретно лечебно заведение и им е извършена определена манипулация. В момента чекиращи личните документи устройства са разположени на регитратурата в МБАЛ-Асеновград и в отделенията по хемодиализа и спешна медицина. За закупуването им асеновградската болница отдели близо 2 000 лева.

26 свободни места в Асеновградско по проект за младежка заетост

Пет са свободните работни места за стажанти и 21 за младежи, желаещи да започнат обучение по проекта „Нова възможност за младежка...

В случай, че устройствата за пръстови отпечатъци влязат в сила окончателно, четците на лични документи стават ненужни. Засега ръководството на болницата в Асеновград не е взело решение какъв брой от новите апарати да бъде закупен.

„Ще се прецени и анализира къде ще бъдат необходими и най-рационално ползвани и тогава ще бъдат въведени“, обясни Червенков. Шефът на асеновградската болница изрази опасенията си, че ще се получат затруднения, веднага след старта на експлоатацията на устройствата за пръстови отпечатъци. Но посочи, че ако новото условие бъде внедрено в сферата на здравеопазването, асеновградската многопрофилна болница няма да има друг избор, освен да се съобрази с разпореждането.

За разлика от други населени места в страната, протест на жители и медици от Асеновград по повод нововъведението засега не се планира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com