Четирима пешеходци и 67 водачи на каруци глобени в Асеновград

2455
Четирима пешеходци и 67 водачи на каруци глобени в Асеновград

Общо четирима са глобените пешеходци в Асеновград, заловени да нарушават Закона за движение по пътищта през първите девет месеца от настоящата година. Най-често нарушителите пресичат в неразрешени и необособени за целта зони.

За цялата 2015 г. броят на санкционираните нарушители-пешеходци в общината е седем. Двама души са ранени при пътни инциденти, случили се на територията на Асеновград само през изминалия септември.

Пострадалите при катастрофи в Асеновградско пешеходци за първото деветмесечие на тази година наброяват 21. Статистиката сочи, че 29 са били ранени, а двама са убити при пътнотранспортни произшествия в града през 12-те месеца на 2015 г.

Само през септември тази година на територията на регион Асеновград са възникнали 58 катастрофи, при 12 от които има пострадали хора. Останалите 46 инцидента са се разминали само с материални щети по автомобилите. От началото на годината са се случили общо 95 пътнотранспортни произшествия, при които са били ранени хора.

Още 327 са катастрофите с регистрирани материални щети за периода на първите девет месеца от годината. За сравнение, през 2015 г. на територията на Асеновград са възникнали 113 пътни инцидента с пострадали и 393 произшествия, разминали се с потрошени ламарини. Средната възраст на водачите, предизвикали катастрофите, е относителна и варира през различните периоди, информират от полицията.

Асеновградски автобус се движи с отворени врати в дъжда*

Автобус от градска линия №1 в Асеновград се движи с отворени врати, независимо от метеорологичните условия навън, сигнализираха читател...

Глобените водачи на каруци в Асеновградско, сгащени да нарушават Закона за движение по пътищата през миналия месец, са 12 на брой. От началото на годината, пък, санкционираните са общо 67. С около 10 по-малко, или точно 54 глоби са наложени на нарушители - водачи на каруци през цялата 2015 г.

104-ма са хванатите да управляват моторни превозни средства, след употреба на алкохол или упойващи вещества за периода от началото на януари до края на септември тази година. 16 от тях са спипани в нарушение през последния месец. За цялата 2015 г. броят на шофиралите, след алкохолна почерпка или употреба на наркотици, е точно 109.

Спрямо всеки водач – нарушител се взима адекватно отношение, съгласно действащото законодателство на Република България, уверяват от Полицията. РУ на МВР в Асеновград отчита относителна устойчивост на пътнотранспортните произшествия, а административно-наказателната дейност се повишава с цел недопускане на тежки пътни инциденти.

От асеновградската полиция са категорични, че системният контрол от служителите в града по спазване Закона за движение по пътищата ще продължи при нулева толерантност, с оглед ограничаване на пътнотранспортния травматизъм.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com