X
 
 

Д-р Караиванов и кандидати за общински съветници от "БСП за България" почетоха саможертвата на братя Пачови

3439 0
photo of Д-р Караиванов и кандидати за общински съветници от "БСП за България" почетоха саможертвата на братя Пачови
Снимка: БСП-Асеновград
На 2-ри октомври се навършват 77 години от обесването на братята антифашисти Пантелей и Лазар Пачови. По този повод доктор Емил Караиванов - кандидат за кмет на Асеновград заедно с кандидати за общински съветници и граждани почетоха саможертвата на братя Пачови. На паметната плоча в градинката пред някошната им родна къща в града се събраха немалко асеновградчани, дошли да изразят своето преклонение пред саможертвеното дело и всеотдайността на братята антифашити в борбата срещу фашизма.

Кандидат-кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов: Вярвам, че посоката е вярна, това ме задължава да продължа

"Не съм от хората, които си тръгват тихомълком, нито от онези, които упорстват да останат насред моста. Убеден съм, че посоката е вярна...

В думите на водещата възпоменателния митинг Ваня Гераксиева и в словото на Ива Чавкова – председател на Младежкото обединение в БСП - бяха споделени едни от най-съкровените текстове от предсмъртните писма на двамата братя, адресирани до другарите и малкия син на Лазар. Разказани бяха и спомени за живота и борбата им срещу фашизма, за залавянето им и нечовешките изтезания, на които са били подложени в затвора.

"Времето ни отдалечава от техните последни мигове. Но те остават чужди на смъртта. Защото няма нищо по-свято и по-достойно от това, да защитиш най-голямата истина – социалната, политическата, националната и духовната свобода”, каза емоционално минути след митинга доктор Емил Караиванов. Освен кандидатът за кмет на община Асеновград и кандидати за общински съветници от коалиция „БСП за България”, на поклонението днес присъстваха и членове на Българския антифашистки съюз и множество граждани.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
ЛЮБОВЕН хороскоп за 16-17 ноември

Овен Тези почивни дни ще ви докажат, че човекът, в когото сте влюбени, всъщност е и вашият най-доверен приятел, съветник и пазител на тайни. Може...