До дни отваря градският плувен комплекс на Асеновград (СНИМКИ)

2333
До дни отваря градският плувен комплекс на Асеновград (СНИМКИ)
Снимка: Община Асеновград

Градският плувен комплекс в Асеновград отваря врати тази събота (08.07.23 г.). От 08:00 ч. обновеният басейн ще приема плажуващи, а цената на входната такса остава същата, каквато беше и през миналата година – 5 лв. за възрастни. За деца до 14 г. се заплаща 4 лв. за билет, а за малчугани до 3-годишна възраст не се взима входна такса. Пълни условия за цените на видовете абонаментни карти, които остават непроменени от миналата година, ще откриете – ТУК. Градският плувен комплекс разполага с трима спасители, лекар и медицинска сестра, хигиенисти и всякакъв друг персонал, необходим по стандарт за подобни водни съоръжения. И тази година няма да се допускат плажуващи, без бански костюми – къпането и плуването с дрехи е недопустимо.

Основен ремонт бе извършен на дъното на басейна за възрастни. Дълги години съоръжението беше с базалтови плочки, които всяка година трябваше да бъдат освежавани, като се боядисват. Към днешна дата дъното вече е с отлята стоманобетонова плоча и необходимите хидроизолации и покрития. „Отварянето на Градския плувен комплекс се забави заради метеорологичните условия. Ремонтът трябваше да започне през май, но в продължителен период от време имаше дъждове. Поради това, нямаше как да бъдат извършвани ремонтни дейности. Ремонтиран е и един от спирателните кранове, който беше много стар – от създаването на съоръжението и имаше течове“, каза пред медии днес зам.-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров. Той допълни, че водата в басейна е минерална. Закупени са и нови разноцветни чадъри.

ОУ „Христо Ботев“ в Асеноврад вече разполага с игрище за мини футбол

Кметът на Асеновград д-р Христо Грудев откри официално новоизграденото спортно игрище в двора на ОУ „Христо Ботев“ в града....

Работното време на комплекса е от 08:00 ч. до 20:00 ч. - от петък до вторник. В сряда – от 08:00 ч. до 13:00 ч., след което започва източването на водата, почистването на басейна и съответно – пълненето му в четвъртък. Търговските обекти, които са на територията на Плувния комплекс също са в готовност да отворят. Зам.-кметът Димитров уточни, че е извършен оглед на детската част от Градския плувен комплекс. Установено, че е в добро състояние и не се нуждае от ремонт. Басейнът, който ще се ползва от децата, се почиства ежедневно и водата се подменя всеки ден. Община Асеновград апелира родителите да не оставят малчуганите си без надзор.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Започват Майски културни празници на Асеновград

"Танцова фиеста" с пълен площад и безброй танци в Асеновград (СНИМКИ)

Асеновргад посреща празниците със 150 знамена за гражданите и тържествен концерт

Обекти от Концепцията на община Асеновград – II част

Физкултурният салон на СУ „Св. княз Борис I“ в Асеновград е напълно обновен

Започна прием на документи за I клас в училищата в Асеновград

Деца и родители месиха меденки в библиотеката в Асеновград

Община Асеновград открива Майски културни празници на 7-ми май

Община Асеновград отчете резултатите по проекта за фотоволтаичните централи

Пъстри и интересни събития за Великден в Асеновград (ПРОГРАМА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com