Гласуват оставката на председателя на ОбС-Асеновград

2325
Гласуват оставката на председателя на ОбС-Асеновград
Снимка: Actualno.com

Съветниците от групата на ПП ГЕРБ в Асеновград ще поискат оставката на председателя на Общинския съвет в града - доктор Светозар Шуманов.

Това предстои да се случи на днешното редовно заседание на местния парламент, когато докладната записка ще влезе за обсъждане и гласуване. Точката ще бъде подредена като първа от дневния ред. Решението за искане оставката на Шуманов е единно и е подкрепено от всички съветници от асеновградската група на ПП ГЕРБ. Те твърдят, че мотивът за искания вот на недоверие е политически, но отказват коментар по темата, преди да се проведе днешната сесия. Председателят на Общински съвет-Асеновград обаче е на противоположно мнение, като смята, че подписката срещу него е лична.

Пускат делото за битите спортисти, Асенoвград се събира пред съда

Дават старт на делото срещу ромите, нападнали спортисти от отбора по гребане в Асенoвград. Процесът е насрочен за идната сряда /29.11.1...

Той заема поста втори мандат, като за времето досега оставката му е искана два пъти. Основанието за исканията преди време бе, че "неглижира въпросите, поставени от опозицията, и понякога отношението му е арогантно, а на моменти дори безпардонно".

„Запознат съм с това, че се подготвя докладна за отстраняването ми от поста, но все пак едно от задълженията на опозицията е да критикува професионалните ми компетенции.“, заяви в отговор доктор Светозар Шуманов. Местният парламент на Асеновград ще гласува тайно предложението за оставката на общинския председател, а за да остане на поста той трябва да бъде подкрепен от най-малко 17 от съветниците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com