Изтича срокът за участие в търга за продажба на бившия Дом за инвалиди в Асеновград

2546
Изтича срокът за участие в търга за продажба на бившия Дом за инвалиди в Асеновград
Снимка: Actualno.com/Атанаска Маркова

Днес (05.12.19 г.) изтича срокът за подаване на документи за участие в търга, чрез който евентуално ще бъде продадена сградата на бившия Дом за инвалиди в Асеновград. Тръжната процедура ще се проведе в зала 601 на VІ етаж в сградата на общината на 09.12.19 г. от 10:15 ч. Последен шанс за получаване на документация е днешният работен ден от 08:00 ч. до 12:30 ч. и от 13:30 ч. до 16:30 ч. от дирекция „УОАТ”, отдел "УОСНИНАР" - стая 501. За повторните търгове тръжна документация ще се получава от 10.12.19 г. до 18.12.19 г., срещу платежен документ от касата на Информационния център в общинската администрация. Същият е срокът и за внасяне на депозит за участие, по банковата сметка на община Асеновград.

Припомняме, че само преди няколко дни сградата на бившия Дом за инвалиди стана жертва на умишлен пожар. Криминалисти от РУ–Асеновград задържаха извършителя на палежа. Сигнал за лумналия огън е получен около 05:00 ч. сутринта преди няколко дни. Пожарът е локализиран и потушен бързо, без да се разрасне. Засегнати са част от дървено стълбище и 30 квадратни метра гредоред. При огледа на местопроизшествието са установени данни за умисъл, а при последвалите бързи оперативни следствени действия е задържан 41-годишният извършител. Мъжът е с криминални прояви и осъждан и преди. По случая е образувано досъдебно производство, като работата продължава под наблюдение на прокуратурата.

Търг с лични вещи на Хитлер вбеси еврейската общност в Германия

Фуражката на Адолф Хитлер, роклите на Ева Браун и покритото със сребро издание на "Mein Kampf" са сред предметите, които се продават от...

Решението сградата на бившия Дом за инвалиди да бъде обявена за продажба бе на общинските съветници в Асеновград в края на миналия мандат. Предложението бе внесено за обсъждане, тъй като с времето тя е започнала да се саморазрушава и представлява опасност, а принудителното й събаряне ще струва около 100 000 лева. Обявената начална тръжна цена на имота е в размер на над 325 000 лева, а депозитът за участие е 200 000 лева. Стъпката за наддаване ще бъде 4 000 лева. Огледи на поземления имот могат да се извършват след закупена тръжна документация и заявка в дирекция „УОАТ”, отдел “УОСНИНАР”, стаи 501 или 518 в община Асеновград. При неявяване на кандидати, повторни търгове ще се проведат на 20.12.19 г. на същото място и при същите условия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Най-старото българско училище в Асеновград рухна преди ремонт (СНИМКИ)

Становище на община Асеновград по казуса с починалите животни

Община Асеновград изненада приятно първия, платил данъците си за 2024 г.

Опесъчават се пътищата в планинската част на община Асеновград

Подобряват енергийната ефективност на СЗ „Асеновец“ в Асеновград

100 бр. знамена за асеновградчани – безплатно в навечерието на Коледа

Дядо Коледа пристига в Асеновград

Община Асеновград с конкурс за „Най-атрактивна коледна елха у дома“

Още 1 училище в Асеновград ще се сдобие със спортна площадка

Открит е благотворителният базар на деца с увреждания от Асеновград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com