Музеят на авиацията в Крумово домакин на честването на 100-годишнината от полета на първия български самолет

5238
Музеят на авиацията в Крумово домакин на честването на 100-годишнината от полета на първия български самолет

От 07.08.15 г. до 09.08.15 г. авиобаза Крумово и Музеят на авиацията там ще бъдат арена на множество демонстративни полети и интересни изложения. Това предаде кореспондентът на Actualno.com от Асеновград.

Точно в 12 ч. днес от летище Пловдив стартира Третата национална въздушна обиколка на България. Тя се провежда по повод честването на 100- годишнината от полета на първия български самолет „Йорданов 1“/ „Експрес“ и от началото на самолетостроенето в страната ни. Участниците в Третата национална обиколка на България ще прелетят над летище Приморско (с изпълняване на виражи над по- големите градове и села по маршрута Чирпан- Стара Загора- Хасково- Ямбол- Елхово и други). Ще се провеждат и полети с бързи самолети до летище Балчик и с бавни- до Бохот, съобщават организаторите.

Пътят към Бачковския манастир е общински, определи съда в Асеновград

Община Асеновград спечели спора за собствеността на пътя, водещ до Бачковския манастир, предаде кореспондентът на Actualno.com от Асено...

В утрешния ден събитията в Музей на авиацията Крумово по повод празника ще започнат още рано сутринта. Точно 6:30 ч. ще се проведе брифинг с демо пилотите, а половин час по- късно ще бъдат осъществени и демонстрационни полети. За посетители Музеят на авиацията в Крумово ще отвори врати в 9 ч., а в 12- и зоната на изложението, наречено „Построено от българи“. След официалното откриване, което е планирано за 13 ч., предстои да бъде направено дарение. Музеят на авиацията ще получи реплика на първия конструиран и изработен в България самолет „Йорданов 1“. От 14 ч. стартират демонстрационните полети. Според програмата те ще продължат до 20 ч..

В неделя (09.08.2015 г.) е предвидено демонстрационни полети да се извършват от 7 ч. до 12 ч.. Организатори на събитието са Фондация „Български военновъздушни сили“, Министерство на отбраната, Военновъздушните сили на България и Музеят на авиацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com