Нови чинове и учебни дъски за няколко училища в Асеновград

1798
Нови чинове и учебни дъски за няколко училища в Асеновград
Снимка: Actualno.com

До края на месец юли тази година Асеновград ще кандидатства с проекти за обновяване и внедряване на мерки за енергийна ефективност на няколко учебни заведения в общината. За да се случи това, днес Общинският съвет в града трябваше да вземе решение, с което да се осигури устойчивостта на проектното предложение, съобщи кореспондетът на Actualno.com в града.

Необходимо бе и да се гарантира, че образователните институции, които са обект на интервенция чрез проект, няма да бъдат закрити за период не по-малък то 5 години от крайното плащане към бенифициента – в случая Община Асеновград. Съветниците дадоха съгласието си, с което стана възможно кандидатстването по проект „Образователна инфраструктура – обновяване и внедряване на мерките за енергийна ефективност на сградитена детски градини, модернизация на училища и рехабилитация на дворните им пространства“.

40 000 лева ще струва ремонтът на детските площадки в Асеновград

Поддръжката и ремонтът на детски площадки и премахването на опасните съоръжения на територията на община Асеновград ще струва близо 40 ...

Проектното предложение предвижда да бъдат извършени обновления в ЦДГ „Надежда“, ОДЗ „Зорница“, ЦДГ „Пролет“, СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ и СОУ „Свети Княз Борис I“.

Освен прилагането на мерки за енергийна ефективност, като смяна на дограма, например, в асеновградски училища и детски градини ще бъде извършена и рехабилитация на дворните пространства. Това включва освежаване на двора с паркова архитектура, зелени пространства, обновяване на спортни площадки. Предстои и доставяне на допълнителна техника вътре в училищата: чинове, учебни дъски, оборудване.

Миналата година бе ремонтирана сградата на детска градина „Бако Динчо“ и част от дворното й пространство. По предложение на общински съветници от Асеновград ремонтни дейности ще бъдат извършени отново. Този път - на кухненския блок в детското заведение. Той се намира в отделна постройка. Кухнята на детската градина се нуждае от смяна на дограма и освежаване, посочи кметът на общината доктор Емил Караиванов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com