Новият председател на ОбС-Асеновград – с над 2 000 лв заплата

4732
Новият председател на ОбС-Асеновград – с над 2 000 лв заплата
Снимка: Actualno.com

Малко над 2 100 лева ще бъде месечното възнаграждение на новия председател на Общински съвет-Асеновград - Драгомир Георгиев.

Той ще работи по осем часа дневно, за разлика от предшественика си доктор Светозар Шуманов, който бе на 4-часов работен ден. Заплатата на Георгиев ще бъде формирана на база 90% от възнаграждението на кмета на Асенoвград доктор Емил Караиванов, плюс 1% добавка за просужени години.

Асенoвград ще пести по 17 000 лв. годишно без болничен контрольор

Ще се спестят около 17 000 лева за година, ако МБАЛ-Асеновград няма контрольор и с натрупване във времето може да се закупи болнична ап...

Това е таванът, който позволява Правилникът на местния парламент в Асеновград. Чл.12, ал. 3 от основната разпоредба гласи, че „Общинският съвет определя възнаграждението на председателя, в зависимост от определената продължителност на работното му време, но в размер не по-голям от от 90% от възнаграждението на кмета на общината“.

Предложението бе гласувано и прието от общинските съветници в града по време на последното за годината редовно заседание. 20 от старейшините се съгласиха и дадоха своя положителен вот.

Шестима гласуваха „Въздържал се“, а двама бяха „Против“ идеята председателят да работи по 40 часа в седмица и да взима повече от 2 000 лева заплата. Няма толкова много работа за пълен работен ден и предишният председател се справяше отлично със задачите си и за четири часа, а новоназначеният на длъжността е още неопитен във функциите си, коментираха общински съветници от БСП. „За осем часа може да се свърши много повече работа, отколкото за четири.”, репликира от трибуната на местния парламент в Асеновград Драгомир Георгиев.

Припомняме, че едновременно с председателството, той работи и като финансов контрольор към НОИ-Пловдив. На въпроса как ще съвместява двете държавни длъжности, пред Actualno.com Георгиев посочи, че всичко е въпрос на договорки с ръководството на пловдивската институция и обяви, че ако се наложи ще излезе в неплатен отпуск от там, за да може да изпълнява пълноценно функцията си на председател на Общински съвет-Асеновград.

Дават 500 лв за най-интересната карикатура на тема “Човек за човека е вълк“

По 500 лева за първо място в две категории дават от Община Асеновград в Шестия международен конкурс за хумор и сатира „Голямата к...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com