Общината помага на 16 ученици от селата да посещават училище в Асеновград

2223
Общината помага на 16 ученици от селата да посещават училище в Асеновград

16 ученици, пътуващи от асеновградски села, за да посещават училище в Асеновград, ще бъдат финансово подпомогнати от Общината. Това съобщи кореспондентът на Actualno.com в града.

Общата сума, приета и отделена от общинските съветници днес, е в размер на близо 2 700 лева. С молба за отпускане на средствата в Община Асеновград е постъпила докладна записка от кметовете на Конуш, Избеглии и Мулдава.

Над 38 млн. лева е бюджетната рамка на Асеновград за 2016 г.

Над 38 000 000 лева е крайната рамка на Бюджет 2016 г. на община Асеновград, съобщава кореспондентът на Actualno.com в града. Сумата е...

Учениците имат право на пътуване с минимално намаление от цената на абонаментната карта по междуселищния автомобилен транспорт – 20%, спрямо определената цена по редовна тарифа. С отстъпката, цената на месечната абонаментна карта за пътуване на ученици от село Конуш до Асеновград е на стойност 66 лева, от Избеглии е 59 лева, а от Мулдава е 16 лева.

Финансовите средства, определени от Общинския съвет, ще покриват 50% от стойността на картата за пътуване на ученици до 8-ми клас, включително.

Сумата, отпусната днес, е за периода от януари до юни, 2016 г. От намалението ще имат право да се възползват девет деца, пътуващи от село Избеглии.

Те са във възрастовата граница между 9 г. и 15 г. Шест са децата, които ще пътуват с намаление от Конуш. Те са между 12-годишна и 14-годишна възрст. По-евтино, за да посещава училище в Асеновград ще пътува и една ученичка на 14 г. от село Мулдава.

Половината пясък и 2/3 от солта изразходени за снегопочистването в община Асеновград до момента

Повече от половината сол и 50% от пясъка са изразходени до момента при извършване на снегопочистването в община Асеновград тази зима. Т...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com