Обсъдиха събитията около първата „Сватбена Седмица на модата“ в Асеновград

4540
Обсъдиха събитията около първата „Сватбена Седмица на модата“ в Асеновград

Дискусия, посветена на модните идеи при сватбите, бе проведена за първи път в Асеновград. Организатор на събитието бе Националната камара за мода.

Досега международният проект „Сватбена Седмица на модата“ е провеждан два пъти в България, като веднъж домакин бе Пловдив. Около 90% от модните къщи и дизайнери, които участваха тогава, бяха от Асеновград. Кръглата маса тази година бе ситуирана в нашия град с цел подкрепа на тази индустрия в региона. „Това е и уважение към факта, че тук е сватбеният център на България“, коментира Надя Вълева – председател на Националната камара за мода.

Исторически музей Асеновград в партньорство с Национален исторически музей София

В проекта „ЕвроВизия. Музеите представят европа“ Исторически музей Асеновград участва като партньор от 2014 година. Минала...

Днес в Асеновград бе представена идеята за съвместна дейност между Община и моден бизнес в града. Обсъдиха се възможните периоди и начинът, по който може да бъде осъществено това партньорство. Обмениха се идеи и опит. Макар да бе слабо присъствието, от страна на сватбените салони и дизайнери в Асеновград, все пак се обсъдиха основни насоки по реализиране на проекта. Разискваха се типът на събитията /модни ревюта и дефилета/, локациите /къде ще се състоят мероприятията/, както и кога ще е най-подходящото време за провеждане на подобни събития. „След като се сформира новият Общински съвет, ще се направи официално и създаването на Инициативен комитет“, каза в заключение Вълева.

На днешната кръгла маса, освен представители на модни къщи, присъстваха и дейци от НЧ „Родолюбие“ в Асеновград, както и членове на различни политически сили.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com